VUČIĆ SA NAJMOĆNIJOM ŽENOM RUSIJE, ZAPAD MORA DA URAZUMI ALBANCE: Izmislili su priču o zatrovanim kovertama sa glasovima, žele da ukinu Srpsku lisu! Krećemo se ka katastrofi! U decembru se sastajem sa Putinom (FOTO, VIDEO)
Foto: Predsedništvo Srbije

sa valentinom matvijenko

VUČIĆ SA NAJMOĆNIJOM ŽENOM RUSIJE, ZAPAD MORA DA URAZUMI ALBANCE: Izmislili su priču o zatrovanim kovertama sa glasovima, žele da ukinu Srpsku lisu! Krećemo se ka katastrofi! U decembru se sastajem sa Putinom (FOTO, VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se na Andrićevom vencu sa predsednicom Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko.

Predsednica Gornjeg doma Federalne skupštine je bliska saradnica ruskog predsednika Vladimira Putina i verovatno najuticajnija žena u Rusiji.

"Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste", rekao je Vučić u razgovoru sa Matvijenko.

foto: Predsedništvo Srbije

On je istakao da je Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

"Izmislili su neku priču sa kovertama i da su otrovani, a nijedan predstavnik Srbije nije otrovan. Sad više nisu sigurni da su otrovani, sad ne znaju šta da izmisle ali konstatuju da je potrebno ukinuti Srpsku listu. Samo želim da vam kažem da će to ostaviti katastrofalne posledice na odnose Srba i Albanaca, jer Srba više neće biti u institucijama, a vi znate kad Srba nema u institucijama gde ih ima i kako će morati da štite svoju slobodu i ognjište", rekao je Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

On je dodao da je molio zapadne partnere da urazume Albance i da ih urazume u njihovim katastrofalnim ciljevima jer će imati velike posledice.

"Inače sve što su radili radili su zajedno sa jednim ciljem, uništenjem Srpske liste. To je velika briga za nas i veliko hvala Rusiji. Ja sam dogovorio da se vidim sa Putinom u decembru, a očekujemo uskoro posetu premijera Medvedeva za nekoliko dana da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije", rekao je Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je rekao da su politički i ekonoski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Valentini Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritoprijalnog integriteta naše zemlje.

foto: Predsedništvo Srbije

"Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, robna razmena raste, a najvažnije je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. I hvala i vama i predsendiku Putinu na toj podršci. Naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose", rekao je Vučić u obraćanju Matvijenko na ruskom jeziku.

Matvijenko je rekla da boravi u Srbiji povodom Interparlamentarne skupštine koja se održava u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track