Najnovije vesti

STEFANOVIĆ O NOVOM PORAZU TZV. KOSOVA U INTERPOLU: Ovo je veliki dan za Srbiju i međunarodno pravo! (FOTO, VIDEO)
Foto: MUP

zahvalan svima!

STEFANOVIĆ O NOVOM PORAZU TZV. KOSOVA U INTERPOLU: Ovo je veliki dan za Srbiju i međunarodno pravo! (FOTO, VIDEO)

Politika

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Čileu da povlačenje aplikacije Prištine za članstvo u Interpolu predstavlja veliku pobedu Republike Srbije i međunarodnog prava.

„Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine, da bude deo Interpola, povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine“, rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.

Stefanović je istakao da je ovo značajna diplomatska pobeda Srbije, ali i pobeda međunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile u prilog tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola.

1 / 5 Foto: MUP

Ministar se zahvalio svim ljudima iz srpskog tima, iz ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i svima onima koji su u prethodnih godinu dana neumorno radili i pomogli da imamo ovakav ishod. Stefanović se zahvalio i svim državama koje su zajedno sa Republikom Srbijom bile pri stavu zaštite međunarodnog prava i onima koje su zajedno sa nama lobirale da rezultat bude ovakav.

„Hvala građanima Srbije koji su nas podržali i koji su verovali u našu delegaciju. Hvala svima koji su pružili podršku i koji su doveli do toga da rezultat bude sjajan za našu zemlju. Ovo je veliki dan za pobedu međunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju“, zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...