SRPSKA LISTA O UPADU ROSU NA SEVER KOSOVA: Međunarodna zajednica da reaguje! Ovo je zastrašivanje Srba zbog neuspeha Prištine u Interpolu
Foto: Printscreen

reagovanje

SRPSKA LISTA O UPADU ROSU NA SEVER KOSOVA: Međunarodna zajednica da reaguje! Ovo je zastrašivanje Srba zbog neuspeha Prištine u Interpolu

Politika -

Srpska lista najoštrije je osudila brutalni upad naoružanih specijalnih formacija Albanaca na sever KiM i zatražila da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu, a da međunarodna zajednica reaguje.

Srpska lista u saopštenju ocenjuje da je upad izvršen sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

"Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha", navela je SL u saopštenju.

Oni podsećaju da je prošle godine 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Kosova i Metohije.

"Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, odmah danas, na časeći časa, do zuba napružane horde su upale i maltretirale Srbe", ukazuje Srpska lista.

Oni ocenjuju da je današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana "prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti".

"Zahtevamo da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu, a od međunarodne zajednice da urazumi svoje čedo pre nego što situacija izmakne kontroli. Odgovornost za mir na ovim prostorima i bezbednost svih građana je na UNMIK-u, KFOR-u, EULEKS-u i ostalim organizacijama", poručila je Srpska lista.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track