RAMUŠ TOČI, RAMUŠ SLUŽI: Ovako se Haradinaj bahatio na vlasti, spucao 700.000 evra samo na ručkove?! A sad spao na menzu (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Ramuš Haradinaj

za manje od dve godine

RAMUŠ TOČI, RAMUŠ SLUŽI: Ovako se Haradinaj bahatio na vlasti, spucao 700.000 evra samo na ručkove?! A sad spao na menzu (FOTO)

Politika -

PRIŠTINA - Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili gotovo 700.000 evra samo na ručkove, piše prištinska Koha.

Navodi se da je tačan iznos tog troška 672.223 evra, kao i da je za ukupne

troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.

Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama.

Koha piše da nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, te da su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana.

foto: Facebook Printscreen/Anita Mucaj

Navodi se i da dostavjeni podaci nisu u skladu sa zahtevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje ukljucuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

foto: EPA/Stringer

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet tzv. premijera je potrošio ukupno 4,885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga - 688.224,39 evra.

(Kurir.rs/Tanjug/Koha ditore)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track