Najnovije vesti

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ: Upad ROSU institucionalno nasilje prema Srbima
Foto: Beta/Igor Majstorović

srbi strepe od novih upada

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ: Upad ROSU institucionalno nasilje prema Srbima

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je upad ROSU na sever KiM "klasična demonstracija sile i zastrašivanje nevinih ljudi u severnmom delu Kosovske Mitrovice".

"Slati više od 100 naoružanih specijalaca za hapšenje dva čoveka samo govori u prilog činjenici da smo juče pretrpeli institucionalno nasilje prema Srbima na KiM", rekao je Simić za TV Pink.

On je podsetio da je sličan scenario viđen i prošle godine kada takozvano Kosovo nije uspelo da postane član Interpola 21. novembra 2018. godine, te da su dva dana kasnije specijalne jedinice pod punom ratnom opremom bile na ulicama Kosovske Mitrovice.

Tada su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Marko Rošić a, kako kaže, pokušali su da "eliminišu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića".

foto: Klan Kosova Facebook printscreen

Navodi da je Priština opet u Čileu doživela "fijasko" i da albansaka javnost umesto da diskutuje o neuspehu njihovih političkih predstavnika, dobili su drugu temu, a to je upad na sever KiM.

"Upad je praćen medijskim ekipama i izveštavanjem koje je jednonacionalno. To je nastavak matrice da se Srbi na severu kriminalizuju. Na zazalost u tome učestvuju i opozicioni lideri u Beogradu dajući alibi albanskim liderima da maltretiraju Srbe na KiM", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...