Najnovije vesti

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

Predsedništvo Srbije

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (International Republican Institute - IRI) iz SAD, koju je predvodio potpredsednik za programe Skot Mastik.

IRI je, kako se navodi na njihovom sajtu, međunarodna organizacija posvećena unapređenju demokratije i slobode, povezivavnju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

Dodaje se da je nestranački, nevladin institut osnovan 1983. godine, na inicijativu tadašenjeg predsednika SAD Ronalda Regana, a danas ima kancelarije širom sveta. Više od 30 godina IRI pomaže u jačanju demokratije kroz radionice volonterskih stručnjaka iz sveta o višestranačkim političkim sistemima, praksama demokratskog upravljanja, osnaživanju žena, razvoju civilnog društva, liderstvu mladih, jačanju izbornih procesa i istraživanju javnog mnjenja.

Pre deceniju i po, IRI je, zajedno sa SKGO, učestvovao u projektu reformisanja opštinskih administracija, razvoja lokalne ekonomije i privlacenja investicija u Srbiji.

Vučić se danas sastao i sa regionalnom direktorkom za jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Suzanom Šic.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...