RASULO NA TV KOJU KONTROLIŠE PULEN DUŠANA PETROVIĆA: Haos na Zelenovićevoj TV Šabac plate kasne, radnici rade na crno
Foto: Privatna Arhiva

SAZNAJEMO

RASULO NA TV KOJU KONTROLIŠE PULEN DUŠANA PETROVIĆA: Haos na Zelenovićevoj TV Šabac plate kasne, radnici rade na crno

Politika -

Na RTV Šabac, šabačkoj lokalnoj televiziji koja je naklonjena opoziciji, pre svega pulenu Dušana Petrovića, gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, kasne plate zaposlenima i većina njih nije prijavljena, saznaje Kurir.

Iako ova medijska kuća dobija višemilionske iznose iz budžeta Grada, za 2019. čak 7.500.000 dinara (vidi okvir), pare očito odlaze na drugu stranu, a ne na račune zaposlenih koji prave program. Našoj redakciji se javilo više zaposlenih koji svedoče da je situacija u firmi užasna i da su praktično pred gašenjem.

- Ovako nikad nije bilo. Plate nam kasne, a kad ćemo i koliko od tog dugovanja da dobijemo, ne znamo. Niko ništa ne zna da nam kaže, menadžment praktično i ne viđamo. Izgleda kao da je sve pred raspadom - navodi jedan od zaposlenih i dodaje:

- Ipak, mi uredno dolazimo na posao i obavljamo naša zaduženja. Radimo kao da je sve u najboljem redu, a niko nas ne pita od kojih para plaćamo račune ili kupujemo da jedemo. Ovo je strašno.

Pored neisplaćenih zarada, koje su sada problem broj jedan, većina zaposlenih u RTV Šabac mučila je muku i sa ugovorima.

foto: ŠABAC.RS

- Ja ne poznajem nijednog kolegu koji ima ugovor na neodređeno. Verovatno neko u firmi i ima takav ugovor, ali ja ne znam ko je to. Mi uopšte nismo prijavljeni - dodaje jedan od zaposlenih sa ove televizije.

Muku sa zaradama, dodaju, muče i nekadašnji radnici ove televizije.

- Neki ljudi koji su otišli nisu dobili novac za otpremninu, zbog čega su tužili firmu - ističu.

Vladimir Radomirović, predsednik UNS, kaže da je ovo novinsko udruženje dobilo iste informacije kao i Kurir.

- UNS je dobio iste informacije kao i vi, da je situacija u RTV Šabac kritična. Ovim putem pozivamo kolege da se jave radi zaštite njihovih radnih prava - poručio je kratko Radomirović u izjavi za naš list. Sa druge strane, Aleksandar Živanović, direktor RTV Šabac, tvrdi da plate u firmi ne kasne i da su svi prijavljeni na neodređeno.

- Kad je reč o problemu sa otpremninama, to je bilo pre privatizacije, pre nego što sam ja preuzeo (firmu). Međutim, nije bilo nikakvih tužbi. U međuvremenu, sva potraživanja za otpremnine su isplaćena - kaže Živanović za Kurir, kao i da mu je kontrola iz Ministarstva privrede rekla da je ovo bila najurednija privatizacija.

foto: Stefan Jokić

U SAVEZU LJUTI NA PRVOG ČOVEKA ŠAPCA

RTV ŠABAC DAJE PROSTOR SAMO GRADONAČELNIKU

Grad Šabac, na čijem je čelu Nebojša Zelenović, pulen Dušana Petrovića i jedan od lidera Saveza za Srbiju, dodelio je 7.500.000 dinara RTV Šabac. Na sajtu Grada objavljeno je rešenje od 27. marta 2019. o raspodeli sredstava iz budžeta za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2019. Odlukom o budžetu Grada Šapca za 2019, medijima su dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 31.900.000 dinara. Pojedinačno, najveći iznos je dobio RTV Šabac - 7.500.000 dinara za projekat „Pravo da budem informisan“. Ova televizija je poznata po tome što zastupa isključivo stavove opozicije. Međutim, izvor Kurira iz Saveza za Srbiju kaže da se ova televizija bavi, pre svega, likom i delom Nebojše Zelenovića, dok ostali opozicionari dobiju tek „nešto malo prostora“.

Kurir.rs / Katarina Blagović

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja