SVAĐA U OPOZICIJI ZBOG ŠVERCA DEVIZA: Traže da  Bastać leti iz Saveza za Srbiju, Đilas ga štiti!
Foto: Sonja Spasić, Beta/Miloš Miškov

Pobuna

SVAĐA U OPOZICIJI ZBOG ŠVERCA DEVIZA: Traže da Bastać leti iz Saveza za Srbiju, Đilas ga štiti!

Politika -

Otkrivamo: U Savezu su besni zbog ispada predsednika Starog grada, koji im je narušio ionako loš rejting. Zahtev za njegovo isključenje je propao jer ima podršku Dragana Đilasa

Lidere Saveza za Srbiju (SZS) žestoko je naljutilo to što je Marko Bastać, potpredsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, uhvaćen kako iz Dubaija unosi neprijavljenih 12.750 evra i 81.000 dinara (ukupno 13.440 evra)!

Dobio lekciju

Oni traže da se Bastać, koji je i predsednik beogradske opštine Stari grad, isključi iz SZS jer je naneo veliku štetu ovom savezu, ali njega štiti Đilas, saznaje Kurir.

- Kada je odjeknula vest da je Bastać uhvaćen na aerodromu u prekršaju, svi su u SZS pobesneli, kako vođe, tako i članovi i simpatizeri. Dodatno su bili iziritirani zbog njegovih opravdanja, u koje niko nije poverovao - da ne zna za limit i da donosi pare prijatelju koji je u životnom problemu. Tražili su da se SZS ogradi od njega, da Bastać napusti SSP, koji je u savezu... Već dva dana kukaju da je ovim narušen ionako slab ugled koji imaju u javnosti. Međutim, Bastaća je zaštitio Đilas - priča naš izvor blizak SZS i dodaje:

- Đilas neće da ga isključi, ali mu je održao lekciju. Stao je uz njega i suprotstavio se svim drugim liderima saveza. Zbog toga se prilično zakuvalo i nastala je opšta pobuna među članovima. Posebno se dovodi poreklo novca pošto je Bastać Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da nema devizne ušteđevine u Srbiji ni u inostranstvu.

foto: Fonet/Media Centar

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Kurir da, bez obzira na zahteve i eventualne ishode, SZS posle ovog skandala ne može da profitira.

Dao je autogol

- Jasno da je narušen ugled, koji u javnosti ionako nije veliki, i SZS će opet pretrpeti štetu. Stvoriće se trvenje oko Bastaćevog ostanka ili odlaska. On je dao medijski autogol, Đilas ga štiti jer mu je Bastać neka vrsta oslonca na Starom gradu, pošto se pokazao u uličnim akcijama, koje su mu i te kako potrebne, a pogotovo za buduće „kreativno osmišljavanje bojkota“ - kaže Stanković.

U SZS juče niko nije želeo da govori o ovom slučaju, a jedan od retkih koji se oglasio ovih dana bio je Nebojša Zelenović iz ZZS, koji je poručio da očekuje da Bastać pruži razuman odgovor na ovaj slučaj.

Ne odgovarana pitanja

ZNA DA MU NE VERUJU

Bastać ni juče nije odgovarao na pitanja koja se tiču unošenja novca. Iako je tražio da mu pitanja pošaljemo mejlom, što smo i učinili, on od nedelje na njih nije odgovorio. U izjavama za medije kazao je da je svestan da mu deo javnosti neće verovati, a izvinio se i članovima SZS.

Kurir.rs/Silvija Slamnig Foto: Sonja Spasić,Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track