SVEČANOST: Vučić prima akreditive stranih ambasadora! Evo ko su nove diplomate u Beogradu
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

ceremonija primopredaje akreditivnih pisama

SVEČANOST: Vučić prima akreditive stranih ambasadora! Evo ko su nove diplomate u Beogradu

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić je, prilikom ceremenije primopredaje akreditivnih pisama, poželeo uspešan diplomatski mandat novom ambasadoru Grčke Jorgosu Diakofotakisu, ističući da Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci evropskom putu naše zemlje i naglasio da, zbog dosledne podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i zbog pomoći u zaštiti njenih suštinskih državnih i nacionalnih interesa, Grčka uživa poštovanje srpskog naroda.

On je istakao da vekovne veze i prijateljstvo Srbije i Grčke, kao i srpskog i grčkog naroda, odlikuju bliskost i čvrstina, i da su mnogo puta potvrđeni primerima solidarnosti u najtežim istorijskim trenucima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić i ambasador Diakofotakis su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Očekuje se da treća sednica tog Saveta bude održana u decembru u Atini.

Tom prilikom bi bila potpisana Deklaracija o uspostavljanju strateškog partnerstva, čime bi bio formalizovan najviši nivo saradnje između Srbije i Grčke.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da se u narednom periodu poveća ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da se ojačaju saobraćajne veze.

Oni su istakli i značaj saradnje dve zemlje kroz format Kvadrilaterale sa Rumunijom i Bugarskom, koji je, osim kroz inicijative za infrastrukturno i energetsko povezivanje, rezultirao i predlogom za zajedničku organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine.

Vučić je primio i akreditive novog ambasadora Kraljevine Norveške...

... zatim ambasadora Republike Mjanmarske Unije,

... te ambasadora Republike Kazahstan.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track