Najnovije vesti

GENERAL LUIS MEKENZI U BEOGRADU: U Srebrenici nije počinjen genocid,  lobisti i PR agencije napravili Srbe jedinim krivcima u ratovima u bivšoj SFRJ
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

GOstovanje NA FILOLOŠKOM FAKULTETU

GENERAL LUIS MEKENZI U BEOGRADU: U Srebrenici nije počinjen genocid, lobisti i PR agencije napravili Srbe jedinim krivcima u ratovima u bivšoj SFRJ

Politika

BEOGRAD - U Srebrenici nije počinjen genocid, jer onaj ko ima nameru da sprovede takav zločin pobije i sve žene, kako ne bi mogla da se nastavi prirodna reprodukcija stanovništva, izjavio je danas general Luis Makenzi, koji je bio komandant sektora Sarajevo u okviru UNPROFOR-a 1992. godine.

On je to rekao na predavanju "Osvrt na srpsko-kanadske odnose i savezničke veze" na Filološkom fakultetu u Beogradu.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Makenzi je naveo i da su zbog delovanja lobista i PR agencija Srbi označeni kao jedini krivci u ratovima na prostoru bivše SFRJ, iako je, podsetio je, saveznička srpska vojska imala herojsku ulogu u Prvom i Drugom svetskom ratu.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Bivši kanadski premijer Brajan Malruni pozvao je studente da se prijave za stipendije na Institutu koji je osnovao sa suprugom Milicom Malruni Pivnički, inače dobitnicom Viteza svetosavskog pacifizma srpske diplomatije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...