Najnovije vesti

Trnavčević: Održavaju me ljubav i aspirin!

Otkriva tajnu vitalnosti

Trnavčević: Održavaju me ljubav i aspirin!

Politika
Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku već avanzuju na nove funkcije

BEOGRAD - Ne predaju se.Iako su zašli u devetu deceniju, nemaju nameru da se povuku, te da počnu da uživaju u penzionerskim danima i predaju pozicije mlađima. Jovan Krkobabić, Zaharije Trnavčević i Dragoljub Mićunović, koji zajedno imaju 250 godina, ne samo da ne planiraju da se povuku nego avanzuju na nove funkcije. Zaharije Trnavčević (86), izgleda, najveći je entuzijasta pošto je u poznim devedesetim rešio da se politički angažuje, pa je osnovao Bogatu Srbiju.- Napetost i mržnja imaju neželjene posledice, dovode do stvaranja ugrušaka i zakrčenja krvnih sudova, što negativno utiče na funkcionisanje organizma. Kod mene to nije slučaj, nikog ne mrzim, volim i ljubav me održava. Svako veče popijem aspirin kako bih sprečio stvaranje ugrušaka. Upustio sam se u politiku jer sam video da moj DS nije u stanju da podigne građansku svest onih koji proizvode hranu, a ja ih znam 60 godina - objašnjava Trnavčević kako održava mentalnu i političku vitalnost.Lider PUPS Jovan Krkobabić (82) ne samo da i u novoj vladi nastavlja da obavlja funkciju vicepremijera nego je preuzeo i nove nadležnosti. Krkobabić će ubuduće voditi i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike. Njegov ispisnik Dragoljub Mićunović praktično od prvih višestranačkih izbora 1990. obavlja funkciju poslanika, bilo u saveznom ili republičkom parlamentu, a bio je i predsednik parlamenta. U ovom sazivu preuzima funkciju šefa poslaničkog kluba DS.Ipak, u politički život prodiru i trostruko mlađi od njih. Naprednjaci su u prvi plan isturili svoje mlade lavove. Marko Đurić (29) je savetnik predsednika države, a Nikola Selaković (29) preuzeće vođenje Ministarstva pravde i državne uprave.

Krkobabić - 82 godine
Krkobabić - 82 godine

Mićunović - 82 godine
Mićunović - 82 godine

Mladi vode parlamentNovoizabrani predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ulazi u istoriju srpskog parlamentarizma. Stefanović (36), inače član Predsedništva SNS, jedan je od najmlađih predsednika Narodne skupštine Srbije u njenoj istoriji. Titulu najmlađeg na čelu srpskog parlamenta drži Oliver Dulić iz DS, koji je preuzeo vođenje Skupštinom 2007. u svojoj 32. godini.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...