SRPSKA LISTA: Vladiki Grigoriju smetaju Vučić i sabornost srpskog naroda
Foto: Printscreen

reagovanje

SRPSKA LISTA: Vladiki Grigoriju smetaju Vučić i sabornost srpskog naroda

Politika -

“Ništa ne daje za pravo vladiki Grigoriju da vređa i ponižava narod na KiM”

Samo pokvaren i politikantskim strastima zaslepljen čovek može zamerati Srbima na Kosovu i Metohiji zbog toga što ih se 96 odsto u uslovima progona i zatiranja okupilo oko državne politike. Ovime se vladika Grigorije, na žalost, direktno pridružio plejadi onih za koje su srpski glasovi na Kosovu i Metohiji zaraženi variolom verom, saopštila je Srpska lista reagujući na izjavu vladike Grigorija, episkopa diseldorfskog i cele Nemačke u emisiji Utisak nedelje na TV Nova S da su izbori održani na Kosovu sramotni i nedemokratski.

“Grigoriju, da stvari budu jasne, zapravo smeta to što Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju čoveka koji je našem narodu vratio veru da se u teškom i zlom vremenu može sačuvati i opstati. Smeta mu Aleksandar Vučić jer jeste sve ono što Grigorijevi miljenici nisu. Smeta mu što su oni a ne on, koga mrzi, postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, porazili Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i načinili brojna druga zla. Smeta mu što je Vučić obnavljao i obnovio desetine srpskih hramova na Kosovu i Metohiji dok su njegovi miljenici na paljenje hramova dok su obavljali najviše funkcije ćutali”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista ističe da niko ne osporava politikantu Grigoriju puno pravo da agituje za svoje pulene, ali mu ništa ne daje za pravo da vređa i ponižava i narod na Kosmetu kome je najteže. Na taj način, kako navode, samo prlja i izneverava srpsku i pravoslavnu mantiju koja mu je poverena na čuvanje i raduje srpske neprijatelje koji se do neba vesele otrovnim strelicama odapetim na sopstveni narod.

“Neprirodno je da jednom vladiki Srpske pravoslavne crkve smeta sabornost koju su Srbi na Kosovu i Metohiji ostvarili boreći se za golo postojanje u jednom neprijateljskom i negostoljubivom okruženju. Bolje bi bilo da vladika Grigorije, kada se gleda u ogledalu, kao što to voli da čini, zapita kakvi su pravi razlozi njegovih dnevnopolitičkih strasti... i da li je svete mu poverene dužnosti dostojan čovek koji je zbog političke ostrašćenosti i mržnje prema predsedniku Srbije spreman da sopstvenom narodu zamera na tome što ostvaruje srpski i svetosavski ideal sloge boreći se za opstanak”.

Grigorije može da se nada iskrenom aplauzu samo onih koji žele slabu i podeljenu Srpsku pravoslavnu crkvu i oslabljen položaj Srba na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/TV Most)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track