ZAKON O POREKLU IMOVINE SE NE ODNOSI SAMO NA POLITIČARE! Nela Kuburović: Nijedan predlog zakona nije selektivan, ovaj se odnosi NA SVE PORESKE OBVEZNIKE
Foto: Marina Lopičić

ministarka pravde

ZAKON O POREKLU IMOVINE SE NE ODNOSI SAMO NA POLITIČARE! Nela Kuburović: Nijedan predlog zakona nije selektivan, ovaj se odnosi NA SVE PORESKE OBVEZNIKE

Politika -

Predlog Zakona o poreklu imovine nije selektivan i odnosi se na sve poreske obveznike, kaže ministarka pravde Nela Kuburović.

Nela Kuburović je rekla da se nada da će predlog Zakona o poreklu imovine u naredih mesec dana biti usvojen na sednici Vlade i da će potom biti prosleđen Skupštini.

Navodi da zakon zajednički pripremaju Ministarstavo pravde i Ministarstavo finansija, odnosto Poreska uprava.

Javna rasprava u trajanju od 45 dana je, kako ističe, produžena, jer je i pored mnogo kritika u javnosti bilo samo pet pisanih komentara.

Oni koji su najviše pozivali na usvajanje zakona o poreklu imovine, sada kažu da zakon ne treba da se donese, navodi ministarka.

Ističe da zakon nije namenjen samo za proveru porekla imovine političara, već svih poreskih obveznika.

foto: Marina Lopičić

Zakon nije selektivan i prijavu može da podnese svaki građanin, objašnjava Kuburovićeva.

Često se, kako ukazuje, dešava da ljudi koji su na evidenciji nezaposlenih vode luksuzan život.

Smatra da odredba da će se ispitivati imovina stečena od 2007. godine, nije sporna, i da je to datum od kada se raspolaže elektronskim evidencijama, ali da to svakako ostaje otvoreno pitanje.

Upitana da li ostaje na mestu ministarke, izjavila je da za sada obavlja svoje aktivnosti redovno, i da se nada se da će biti u Skupštini tokom predstavljanja zakona.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track