Najnovije vesti

OGLASILA SE MINISTARKA CENTRALNOAFRIČKE REPUBLIKE: Evo zašto smo povukli priznanje nezavisnosti tzv. Kosova
Foto: Aleksandar Jovanović

naći mirno rešenje

OGLASILA SE MINISTARKA CENTRALNOAFRIČKE REPUBLIKE: Evo zašto smo povukli priznanje nezavisnosti tzv. Kosova

Politika

Centralnoafrička Republika smatra da Beograd i Priština treba da pronađu konsenzus za rešavanje situacije na Kosovu, izjavila je ministarka inostranih poslova Centralnoafričke Republike Silvi Bajpo-Temon.

"O toj temi se mnogo govorilo u medijima. Stav Centralnoafričke Republike vrlo je jasan stav, jer smo mi država koja je upravo prevazišla krizu. Rešenje naše krize bilo je postignuto zahvaljujući jasnoj volji da se mirno reši problem, tj. putem dijaloga. Svejedno da li se sada govori o situaciji na Kosovu i u Srbiji, ili bilo kojoj drugoj državi, stav CAR je da treba pronaći konsenzus. U vezi s tim je u toku proces pod okriljem EU, čiji cilj je da se pronađe mirno rešavanje za dve države, zato je odluka CAR usmerena na to da se stimulišu obe strane na dijalog, da se nađe rešenje koje će biti na dobrobit oba naroda", rekla je Bajpo-Temonova.

Podsetimo, u julu je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koje je precizirala stav da ne priznaje nezavisnost Kosova.

Dačić je pokazao diplomatsku notu koju je, kako je rekao, dobio iz Centralnoafričke Republike i u kojoj ta zemlja navodi da ne priznaje Kosovo.

On je kazao da se u noti navodi da Centralnoafrička Republika podržava suverenitet Srbije i vladavinu prava, kao i da se zalaže za dijalog sa Prištinom.

(Kurir.rs/Sputnjik) 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...