KANCELARIJA ZA KIM: Pomoćnici direktora nije dozvoljen ulazak na Kosovo, a ovakvo divljanje Prištine još nije naišlo na osudu međunarodne zajednice!
Foto: Nemanja Nikolić

zaustavili je na jarinju

KANCELARIJA ZA KIM: Pomoćnici direktora nije dozvoljen ulazak na Kosovo, a ovakvo divljanje Prištine još nije naišlo na osudu međunarodne zajednice!

Politika -

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić, danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe u našu južnu pokrajinu, čime je Priština nastavila praksu kršenja prava na slobodu kretanja predstavnika Kancelarije.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju su u poslednja dva meseca izloženi sistematskom šikanaranju od strane kosovske policije i zabranama ulaska u našu južnu pokrajinu protivno sporazumima postignutim u Briselu, saopštila je Kancelarja za KiM.

Ovakvo rasističko divljanje Prištine, kako se ističe, do sada nije naišlo ni na kakvu osudu međunarodne zajednice, jer ono izgleda nije vest, a maltretiranje i obespravljivanje Srba po nacionalnoj osnovi je valjda za sponzore samoproglašenog Kosova stvar uobičajenog civilizovanog i demokratskog ponašanja.

Naglašeno je da je pravi cilj ovakve protivpravne prakse ugnjetavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i istiskivanje svakog vida institucionalnog prisustva Srbije na terenu.

"Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pronalazi načine da osigura neometano funkcionisanje svojih institucija na Kosovu i Metohiji i realizaciju pomoći našem narodu, a o agresivnom rasističkom postupanju Prištine biće informisane sve relevantne međunarodne instance, kaže se u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nemanja Nikolić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track