PRETIO VUČIĆU, MARIĆU I NJEGOVOJ NOVINARKI NA FEJSBUKU: Uhapšen muškarac u Bratuncu
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen YouTube, Beta Branislav Božić

pretnje na društvenoj mreži Fejsbuk

PRETIO VUČIĆU, MARIĆU I NJEGOVOJ NOVINARKI NA FEJSBUKU: Uhapšen muškarac u Bratuncu

Politika -

Na području Bratunca pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske uhapsili su muškarca zbog sumnje da je preko društvenih mreže pretio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Prema nezvaničnim informacijma, osim Vučiću on je pretio i novinarima Milomiru Mariću i Jovani Grgurević.

- Policajci uhapsili su lice M.M. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija, izjavila je načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

- Postupajući po zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je ovo lice na društvenoj mreži Fejsbuk napravilo više objavama u kojima je uputio pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Hepi Milomiru Mariću i Јovani Grgurević - istakla je Miljanovićeva.

Prema njenim rečima, policajci Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, pretresli su objekte koje koristi uhapšeni, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim delima.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, dodala je Miljanovićeva.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track