PROSTAK! BOJAN PAJTIĆ DIVLJA NA TVITERU: Premijerku Srbije nazvao džiberkom
Foto: Profimedia, Dragana Udovičić

ZABRINJAVAJUĆE PONAŠANJE PROFESORA UNIVERZITETA

PROSTAK! BOJAN PAJTIĆ DIVLJA NA TVITERU: Premijerku Srbije nazvao džiberkom

Politika -

Izgubio kompas Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković oštro je osudila uvrede bivšeg lidera DS na račun premijerke Brnabić i ministarke Kuburović

Profesor Univerziteta u Novom Sadu i nekadašnji lider Demokratske stranke Bojan Pajtić nazvao je premijerku Anu Brnabić „džiberkom“ jer je osudila njegove mizogine uvrede na račun svoje koleginice i ministarke Nele Kuburović, koja je u blagoslovenom stanju, zbog čega je i bila predmet Pajtićevih uvreda.

- Evo džiber premijerke. Nisi naučila na kursu da ste vi, najviše funkcionerke, podložne i kritici i ironiji. Neće moći da prostački blatite svakog s kim se ne slažete, a kad se uzvrati, onda ste bespomoćne ženice. Pohvala za pravopis, napokon bez grešaka. Neko drugi piše, priznaj - naveo je Pajtić, na šta mu je premijerka odgovorila:

- Ma bravo za Pajtića. Kako je super zezanje vređati žene. Koliko ste samo duhoviti, sve sami biseri građanske elite. Morate da stanete u red, gužva vam je u tom vašem mizoginom prostoru, tu vam se gura i Željko Veselinović, Boško Obradović, Sergej Trifunović, kolege iz Saveza za Srbiju - napisala je Brnabićeva.

foto: Printscreen Twiter

Osuda poverenice

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković za Kurir ističe da oštro osuđuje uvredljive komentare koje je Bojan Pajtić izneo na društvenoj mreži Tviter na račun ministarke pravde Nele Kuburović i premijerke Ane Brnabić.

- Dovodeći u vezu njenu trudnoću s njenim kompetencijama, on je omalovažio profesionalni rad ministarke Kuburović - istakla je Jankovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ističe da Pajtiću najbolje pristaje američka poslovica „bolje ćutati i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju“.

- Sigurna sam da će i dalje nastaviti da blati i vređa žene u Srbiji. Pitam se kako nema baš nijedne žene u DS koja je spremna da osudi ovakvo ponašanje njihovog bivšeg predsednika - navela je Mihajlovićeva za Kurir.

Zaboravljeni as

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac kaže da Pajtić očajnički želi da se vrati u politiku i to pokušava uvredama.

- Bojan Pajtić je, pored odsustva domaćeg vaspitanja, patetičan primer pokušaja da se dodvori lokalnoj ekipi koja cirka pivo na ćošku ispred STR - SZS. Zaslužuje cvetić za trud, jer nam u oštroj konkurenciji baraba pomaže da se podsetimo zaboravljenih asova - rekao je Tasovac.

Našli se

VREĐANJE JEDINA POLITIKA

Lider Dveri Boško Obradović vređao je predsednicu Skupštine Maju Gojković i fizički nasrnuo na nju nanevši joj povrede na ruci. Vređao je i članicu REM Oliveru Zekić, kao i novinarku TV Prva Jovanu Jovančić. Jedan od vođa SZS Željko Veselinović napadao je udovicu lidera GI SDP Olivera Ivanovića - Milenu Popović nazivajući je „ženom đavolom“, kao i premijerku Brnabić „fikus premijerkom“ i poručivao da je treba zatvoriti u rijaliti „Zadruga“ sa „obdarenim Afroamerikancem puštenim iz zatvora“. Lider PSG Sergej Trifunović novinarku RTS Oliveru Jovićević poredio je s prostitutkom, direktorku Studija B Ivanu Vučićević nazvao je „fuksom“ i „kamenjarkom“.

Kurir.rs / KRISTINA VASKOVIĆ

Foto: Profimedia, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track