SRPSKA LISTA OŠTRO: Ako Kurti nastavi da vređa Srbe, može da se pozdravi s vladom
Foto: Beta/Saša Đorđević

reakcija

SRPSKA LISTA OŠTRO: Ako Kurti nastavi da vređa Srbe, može da se pozdravi s vladom

Politika -

Ukoliko Aljbin Kurti nastavi sa negiranjem prava srpskog naroda i veličanstvene pobede Srpske liste (SL), odnosno nastavi da vređa Srbe, može unapred da se pozdravi sa formiranjem vlade u Prištini, saopštila je SL.

- Namera pretendenata za formiranje nove vlade u Prištini da ignorišu rezultate izbora i odluku srpskog naroda da sebi odabere Srpsku listu kao zastupnika interesa u institucijama na Kosovu i Metohiji, već da sa privatnim Srbima napravi dogovor, govori u prilog činjenici da Aljbin Kurti i njegov pokret žele da krše najviše pravne akte koje su sami doneli i time pogazi sve pravne i demokratske principe, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je pozvala predstavnike međunarodne zajednice da se oglase i kažu da li je "dozvoljeno kršenje zakona od strane albanskih političara ako se donose odluke na štetu Srba, kako bi SL u skladu sa tim mogla da definiše svoje političke korake".

- Ako Aljbin Kurti može bez ikakvih posledica da najavljuje kršenje prava srpskog naroda i zakone, onda je krajnje vreme da se preispitaju i svi dogovori u kojima je srpski narod načinio ustupke u cilju smirivanja situacije i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji, kažu u SL.

U saopštenju se navodi i da "srpski narod nikada nikoga neće moliti za svoja prava", ali će se uvek i na svakom mestu boriti za njih, uz ocenu da pravo na određene pozicije SL unutar institucija nije i ne treba da Aljbin Kurti, već je to mesto "obezbeđeno rekordnim brojem glasova koje je srpski narod dao SL na izborima".

- Svako ko pokaže poštovanje prema srpskom narodu, ali i obavezama koje Priština ima prema nama, a koji proizilaze iz briselskih i drugih sporazuma kao i pravnih akata, ima prostor za razgovor sa Srpskom listom. U slučaju da to ne žele, već im je potrebno da Srbe imaju za dekor, koji će pokazati strancima, onda su na pravoj adresi, jer razgovore vode sa Nenadom Rašićem, Radom Trajković i ostalim klimoglavcima koje je srpski narod glasovima žestoko kaznio, zaključuje se u saopštenju SL.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track