IGOR SIMIĆ O SVAKODNEVNIM PRETNJAMA IZ PRIŠTINE: Da razmisle pre nego što šalju otrovne poruke i podižu tenzije među građanima
Foto: Printscreen

reagovanje

IGOR SIMIĆ O SVAKODNEVNIM PRETNJAMA IZ PRIŠTINE: Da razmisle pre nego što šalju otrovne poruke i podižu tenzije među građanima

Politika -

Pretnje koje svakog dana dolaze iz Prištine s ciljem gaženja prava srpskog naroda odraz su nemoći albanskih političara, pre svega iz Samoopredeljenja, da nakon završenih izbora građanima ponude program kojim bi rešavali probleme i unapredili životne uslove, izjavio je Igor Simić, potpredsednik Srpske liste.

"Zato oni danas više pričaju o Srbima i Srbiji, nego o sopstvenim građanima od kojih su tražili podršku i kojima su obećavali brda i doline. Nas bi u Srpskoj listi, a i naš narod na ovim prostorima, zabrinulo da nas hvale ALjbin Kurti i njegovi poltroni poput Svečlje, jer bi to značilo da su nam umesto srpskih, neki drugi interesi na prvom mestu. Zato hvale Rašića i Petrovića, a Radu Trajković nazivaju većim patriotom od albanskih političara", navodi Simić u saopštenju.

On poručuje Samoopredeljenju da "razmisle pre nego što šalju otrovne poruke i podižu tenzije među građanima", da su izbori završeni, da je Srpska lista dobila 96 odsto glasova srpskog naroda, i da, kako navodi, "prvo skoče pa kažu hop".

"Ignorisanje Srba i volje srpskog naroda i oduzimanje naših kolektivnih prava će vas, gospodo iz Samoopredeljenja, svakim danom sve više udaljiti od formiranja vlade, te ćete ostati upamćeni kao partija koja je vlast izgubila pre nego što je i dobila priliku da je formira. I još jednom, umesto da se bavite Srbima i Srbijom, vi pokušajte da pomognete građanima i ekonomski unapredite njihov život", saopštava Simić i dodaje:

"Srpska lista će uvek biti okosnica odbrane interesa srpskog naroda na KiM, čiji će svaki član uvek i na svakom mestu u punom kapacitetu štititi i braniti interese našeg naroda i naše države. To smo činili i to ćemo činiti i ubuduće, ma šta o tome mislili albanski političari".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track