STEFANOVIĆ O ISTRAZI PROTIV DVOJICE POLICAJACA: Nije istina da je jedan od njih moj kum! Nemam nijednog kuma koji radi u MUP
Foto: Ana Paunković

reagovanje

STEFANOVIĆ O ISTRAZI PROTIV DVOJICE POLICAJACA: Nije istina da je jedan od njih moj kum! Nemam nijednog kuma koji radi u MUP

Politika -

"Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirajući tvrdnje nekih medija da je navodno njegov kum nedavno pretukao vlasnika jednog beogradskog restorana.

Ministar je na pitanje novinara da li poznaje jednog od dvojice pripadnika SBPOK-za koga se po društvenim mrežama i nekim medijima tvrdilo da je kum ministra policije,a koji su pre nekoliko dana intervenisali ispred restorana u Zaplanjskoj ulici kada nisu bili na dužnosti, rekao da je čuo za taj događaj, da se trenutno vodi istraga protiv te dvojice zaposlenih u MUP- i da su oni udaljeni s posla.

"Određeni mediji iznosili su neistine da je neko od njih moj kum. Nemam nijednog kuma koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Nijednog", istakao je Stefanović.

On je naveo podatak da u ovom trenutku ima oko 42.500 zaopslenih u MUP-u, a da je imao priliku da upozna, kako je rekao, bar pet hiljada njih.

"Sreo sam mnogo više, ali bar pet hiljada sam sigurno upoznao", rekao je Stefanović.

Stefanović kaže i da je Tužilaštvo odmah obavešteno o celom slučaju a da istragu vodi i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

"Oni su udaljeni s posla, što je vrlo oštra mera, iako pretpostavka nevinosti važi i za njih. Vodi se istraga i ako se pokaže da su krivi, zalažem se da budu najoštrije kažnjeni. Neću da prejudiciram šta će biti rezultat istrage i šta će tužilac da kaže", rekao je on poručivši da svaka institucija treba da radi svoj posao.

Šta god bilo ko u MUP-u uradi, bilo da je njegov najbliži saradnik, kaže Stefanović, potpuno će se zalagati da ako su kršili zakon, za to budu primereno kažnjeni.

"Pogotovo oni koji vrše policijsku funkciju moraju da snose više odgovornosti od svih drugih građana, upravo jer moraju da shvate šta je težina posla koji obavljaju", rekao je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track