DEO OPOZICIJE NE DOLAZI NA POSAO, A PUNI DŽEPOVE! LICEMERI: Bojkotuju Skupštinu, a uzeli za plate 47 miliona
Foto: Marina Lopičić

LENŠTINE

DEO OPOZICIJE NE DOLAZI NA POSAO, A PUNI DŽEPOVE! LICEMERI: Bojkotuju Skupštinu, a uzeli za plate 47 miliona

Politika -

Lezilebovići: Za 11 meseci nerada, osim plata, uzimali dnevnice za putovanja u zemlji i inostranstvu, naplaćivali usluge skupštinskog vozača za vožnju na aerodrom i pričali o bojkotu rada parlamenta

Četrdeset tri opoziciona poslanika koja mesecima bojkotuju sednice Narodne skupštine uredno podižu svoje plate, koriste devizne dnevnice i novac za putne troškove.

Njihove plate su za proteklih 11 meseci, iako ne rade, Narodnu skupštinu koštale oko 47,3 miliona dinara.

U radnom odnosu

Narodni poslanici imaju platu oko 70.000 dinara i paušal od 30.000 dinara, a oni koji su iz drugih gradova dobijaju novac za troškove prevoza ili za stanovanje.

- Plate nisu jedini prihodi, opozicioni poslanici koji su proglasili bojkot i koji su iz drugih gradova naplaćuju i troškove prevoza. Oni čak dolaze do Skupštine samo da bi se upisali u knjigu evidencije prisutnih poslanika. Eventualno popiju kafu i ručaju za male pare u skupštinskom restoranu, po povlašćenim cenama. Dolazak naplaćuju na mesečnom nivou u iznosu od 15.000 do 20.000 dinara, u zavisnosti iz kog grada putuju - kaže naš izvor.

foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić, Profimedia

Devizne dnevnice

Pojedinci uzimaju i devizne dnevnice za putovanja u inostranstvo i koriste usluge skupštinskog vozača za vožnju do aerodroma.

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković ocenjuje da ovi narodni poslanici pokazuju apsolutnu neodgovornost prema biračima i svim građanima Srbije.

foto: Marina Lopičić

- Nezapamćena je neodgovornost da oni za svoj nerad dobijaju novac! Apsolutno nije u redu ni prema građanima, ni prema svima onima koji su birali narodne poslanike s idejom da će raditi na unapređenju životnog standarda. Građani su očekivali da će poslanici raditi na unapređenju zakonske regulative, da će raditi na boljem poslovnom ambijentu, da doprinose razvoju nauke, obrazovnog sistema, socijalne politike kako bi mladi ostajali u Srbiji. Umesto toga, oni ne dolaze na posao, a neadekvatno troše sredstva poreskih obveznika - kaže Marinković.

Vladimir Orlić SNS

ZA NERAD ĆE IH KAZNITI GRAĐANI NA IZBORIMA

Narodni poslanik SNS Vladimir Orlić kaže da će nerad poslanika koji bojkotuju skupštinske sednice sankcionisati narod na predstojećim izborima.

- Suština njihovog interesovanja za Narodnu skupštinu ogleda se samo u novcu koji uzimaju. Zanimaju ih samo pare od plate, paušala, putnih troškova i dnevnica za inostrana putovanja. Oni ne dolaze na sednice, ali ne odbijaju učešće u delegacijama, gde uzimaju devizne dnevnice. Bojkotuju sve osim blagajne, ali to narod zna i može da ih sankcioniše na izborima - tvrdi Orlić.

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs / Silvija Slamnig

Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track