GOJKOVIĆEVA SAZVALA NOVU SEDNICU: Poslanici 12. novembra o izmenama Zakona o putnim ispravama i više sporazuma
Foto: Marina Lopičić

u 10 časova

GOJKOVIĆEVA SAZVALA NOVU SEDNICU: Poslanici 12. novembra o izmenama Zakona o putnim ispravama i više sporazuma

Politika -

Nova sednica Skupštine Srbije zakazana je za 12. novembar, a na dnevnom redu će biti izmene i dopune Zakona o putnim ispravama i više međudržavnih sporazuma.

Predloženo je da na dnevnom redu bude potvrđivanje Memoranduma o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD o unapredjenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija kao i potvrđivanje izmena Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji između Srbije i Evropske policijske kancelarije, koje je podnela Vlada.

Predloženo je da narodni poslanici razmotre potvrdjivanje Sporazuma između Srbije i Agencije Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona o upućivanju oficira za vezu, potvrđivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Tunis o zameni i korišćenju vozačkih dozvola.

Zatim potvrđivanje Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Bugarske o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i izazvanih katastrofa i Sporazuma između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe i Dopunskog protokola uz Sporazum između vlada država učesnica Crnomorske ekonomske saradnje (BSEC) o saradnji u pružanju pomoći u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne i izazvane katastrofe, koje je podnela Vlada.

Poslanici će na sednici razmatrati i Listu kandidata za predsednika Komisije za zaštitu konkurencije i Liste kandidata za tri člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, koje je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Sednica je zakazana za 10 časova.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track