VUČIĆ RAZOČARAN NA OTVARANJU PALATE PRAVDE: Napisali su mi isti govor kao Neli Kuburović i Semu Fabriciju (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

posle 29 meseci radova

VUČIĆ RAZOČARAN NA OTVARANJU PALATE PRAVDE: Napisali su mi isti govor kao Neli Kuburović i Semu Fabriciju (KURIR TV)

Politika -

Nova Palata pravde je slika napretka celog društva i istovremeno boljeg i većeg životnog standarda, kao i slika svake bolnice koji smo izgradili ili obnavljamo, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Ponosan sam i zbog sudija, tužilaca, zamenika, koji će u ovoj zgradi imati bolje uslove, svoje kabinete, ali najvažnije je da će građani koji ovde dolaze videti boljitak i napredak", rekao je Vučić na otvaranju obnovljene Palate pravde.

On je naveo da je srećan što je posle dve i po godine ušao jednu u modernu zgradu, što je posao rekonstrukcija završena na dobar način i što su razvejane sumnje onih koji su nisu verovali u valjanost posla.

"Neću ni da govorim o pričama da Palate pravde neće ni biti, već da će to biti hotel u Beogradu na vodi i o milion laži koje sam morao da slušam", primetio je Vučić.

U obnovu zgradu uloženo je 21 milion evra, a Vučić je dodao da taj novac nije pao s neba, da je EU dala 9 odsto, zbog čega im je beskrajno zahvalan, dok je 91 odsto te vrednosti dala drzava Srbija.

"Mi sebe treba da promenimo. Mi, političari, da manje komentarišemo rad našeg pravosduja i tužilaštva, da vi pokušate da vas rad bude još efikasniji. Ja verujem u ljude koji su vredno strudirali na Pravnom fakultetu i i treba da dele pravdu u drštvu", rekao je Vučić.

Kako je istakao, po izlasku društva iz krize, sada se vidi da će Srbija ići napred, a ljudi očekuju pravdu, više nego ikada.

"Zato je moja molba da tu pravdu građanima Srbije darujete, da imaju dodatno poštovanje prema svojoj zemlji i državnim organima, da dobro znaju da imaju zbog čega da veruju u budućnost u našoj zemlji. Bez pravde nema ni prava", podvukao je Vučić.

Predsednik je naveo da po pitanju vladavine prava u celini još mnogo toga mora da se uradi, "Nećemo se libiti da po tom pitanju sebe menjamo i ispravljamo. A, isto tako čuvaćemo nezavisnost zemlje i obraz svog naroda, ne dozvoljavajući onima koji nisu ni u čemu ili su u malo čemu bolji od nas, da nam drže svakodnevne pridike kako da kažemo dobar dan ili dobro veče", istakao je Vučić.

Dodao je da je posebno srećan što je u razgovorima sa zaposlenima, čuo da su zadovoljni i da je bolje nego što je bilo.

Zahvalio je svima koji su uložili napore u obnovi Palate pravde, posebno EU, jer je to, kako je dodoa, novac poreskih obveznika Uniije.

"A, mi ćemo nastaviti da obnavljamo objekte u Srbiji, a vi nas podržavajte i u daljim projektima", zamolio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track