DEO POSLANIKA NEĆE U KLUPE, ALI HOĆE PARE: Bojkotaši građane koštali 117 miliona!
Foto: Marina Lopičić

Alavi

DEO POSLANIKA NEĆE U KLUPE, ALI HOĆE PARE: Bojkotaši građane koštali 117 miliona!

Politika -

Poslanici opozicije koji već 11 meseci bojkotuju rad Narodne skupštine dosad su ukupno koštali građane Srbije čak milion evra, odnosno 117 miliona dinara!

To za Kurir potvrđuje potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, koji kaže da u taj iznos spadaju njihove plate, porezi i doprinosi, paušali, putni troškovi, dnevnice za put u inostranstvo, naknade za iznajmljivanje stana u Beogradu.

- Narodna skupština nije oslobođena plaćanja poreza i doprinosa, tako da jedna njihova plata ne košta samo 100.000 dinara već 165.000 dinara. To sve treba računati - kaže Marinković.

Koriste privilegije

Poslanici koji nisu iz Beograda dobijaju i novac za naknadu prevoza, dok su neki od njih, među kojima je lider Dveri Boško Obradović, iskoristili privilegiju da uzimaju novac i za zakup stana u prestonici.

foto: Marina Lopičić

- Boško Obradović, pored plate od 100.000, prima još 35.000 dinara svakog meseca za stan. On je tako iznajmio stan u elitnom naselju Dedinje, koji mu zapravo plaćaju građani, dok on bojkotuje svoje radno mesto. Uprkos tome što ih skupštinska sala nije videla skoro godinu dana, na platnom spisku i spisku za prevoz se, između ostalih, nalaze: Aleksandra Jerkov i Gordana Čomić iz DS, koje su iz Novog Sada, Marinika Tepić, koja putuje iz Pančeva, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, koji je iz Trstenika, Dušan Petrović iz Šapca i brojni drugi - kaže naš izvor iz Skupštine i dodaje da mnogim „bojkotašima“ nije problem da se upišu u evidenciju prisustva, ali da ne uđu u salu, već vreme provode po hodnicima i skupštinskom restoranu.

foto: Beta Milan Obradovic

Nedemokratski

Narodni poslanik SNS iz Šapca Boban Birmančević potvrđuje da je Dušan Petrović, takođe iz Šapca, na platnom spisku i na spisku za prevoz.

foto: Stefan Jokić

- Petrović je politička kukavica, bojkotuje rad Skupštine, ali ne bojkotuje plate, dnevnice, ručkove. Pa kakav si ti narodni poslanik ako nisi na sednici?! Puna usta demokratije, a žele nedemokratskim putem da promene vlast - kaže Birmančević.

Podsetimo, Kurir je juče pisao da su plate za 43 narodna poslanika sa stalnim radnim odnosom u Skupštini dosad državu koštale 47,3 miliona dinara.

Sanda Rašković Ivić

NE DOLAZIM JER NEMAMS KIM DA RASPRAVLJAM

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, koja je u stalnom radnom odnosu u Narodnoj skupštini, a bojkotuje rad, kaže da ne dolaze na sednice jer „nemaju s kim da vode raspravu“:

- Mi bojkotujemo rad u plenumu, ali radimo s građanima i učestvujemo u svemu onome što nije plenum. A da idemo na rasprave? Pa s kim da vodimo raspravu?! S Aleksandrom Martinovićem, Marjanom Rističevićem?

foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs / S. S.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track