NASLOVNE STRANE ZA ANU BRNABIĆ: Kineski mediji posvetili veliku pažnju premijerki Srbije
Foto: Kurir

expo u šangaju

NASLOVNE STRANE ZA ANU BRNABIĆ: Kineski mediji posvetili veliku pažnju premijerki Srbije

Politika -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uz predsednika Kine Si Đinpinga, francuskog predsednika Emanuela Makrona i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, govori na otvaranju 2. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma "C hina international import EXPO" u Šangaju.

foto: Kurir

Kineski mediji su poseti Ane Brnabić posvetili veliku pažnju, pa se premijerka Srbije, našla na brojnim naslovnim stranama najvažnijih kineskih novina.

Veliko okupljanje privrednika i predstavnika više od 100 zemalja prilika je da se u Kini predstave i srpski privrednici.

Njih oko 20 predstaviće se na srpskom ekonomskom paviljonu, na Sajmu na kojem se očekuje učešće više 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja.

foto: Kurir

Premijerka je danas, prvog dana boravka u Šangaju, istakla da je cilj da Srbija na sledećem ili, eventualno, četvrtom Sajmu, bude zemlja partner Kini.

Dodala je da joj je drago što će biti među govornicima na Sajmu, što je ta čast pripala Srbiji, te navela da će u obraćanju govoriti o zajedničkoj politici Srbije i Kine - politici otvorenog sveta i saradnje, a ne protekcionizma.

foto: Kurir

Sajam izvoza organizuju Vlada Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (C hina International Import Expo Bureau) kako bi se podstakao uvoz strane robe i usluga u Kinu, u skladu sa nastojanjem te zemlje da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track