VUČIĆEVA KRITIKA ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA! MINISTAR GORAN TRIVAN POKUŠAVA DA SE OPRAVDA:  Oglašavao sam se, predsedniku nisu dali odgovarajuće informacije
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Otvoreno

VUČIĆEVA KRITIKA ZBOG ZAGAĐENJA VAZDUHA! MINISTAR GORAN TRIVAN POKUŠAVA DA SE OPRAVDA: Oglašavao sam se, predsedniku nisu dali odgovarajuće informacije

Politika -

Vučić zamera ministru za zaštitu životne sredine što je ćutao povodom zagađenja vazduha, a on se brani da lider SNS nije video kada se on oglašavao

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i šef SNS, otkrio je da veliki broj aktuelnih ministara posle izbora neće biti na toj funkciji, a u kritici se posebno osvrnuo na ministra za zaštitu životne sredine, socijalistu Gorana Trivana.

Ima primedbe i na  ministre iz SNS... Aleksandar Vučić
Ima primedbe i na ministre iz SNS... Aleksandar Vučićfoto: PrintScreen / Tanjug

Vučić je kazao da je odnos SNS i SPS profesionalan i korektan, i da je njegova poruka za obe partije da se bore malo više, jer ne može samo „Vučić i još nekoliko ljudi da se bori“.

On je podsetio na nedavno zagađenje vazduha i zapitao zašto se resorni ministar nije oglasio. - Što mene pitaju ljudi, što ne izađeš ti kao ministar, jedanput ti je teško i ne govoriš - rekao je Vučić gostujući u „Upitniku“ na RTS.

Lider naprednjaka je kazao da to što misli za ministre iz SPS važi i za ministre iz SNS i naglasio da veliki broj ministara više neće biti na toj funkciji.

Izvlači se... Goran Trivan
Izvlači se... Goran Trivanfoto: Marina Lopičić

Iako Vučić nije Trivana pomenuo imenom i prezimenom, politički analitičari su saglasni - naravno da je reč o ministru za zaštitu životne sredine, jer govori upravo o njegovom resoru, a kako se nije pokazao na funkciji koja mu je poverena, nema sumnje da posle izbora neće biti u Nemanjinoj 11.

Analitičar Zoran Spasić kaže da je Vučić u svojoj izjavi mislio na Trivana i da je direktno pokazao da nije zadovoljan radom ministarstva koje vodi ovaj socijalista. - Pojedini ministri, uključujući i Trivana, nisu se oglašavali kad je trebalo. Opozicija je, kad je govorila o zagađenju, iznosila lažne podatke, ali Trivan to nije demantovao - kaže Spasić i dodaje: - Trivan je indirektno pokazao da nije dorastao zadatku.

Ni analitičar Branko Radun nema dilemu, Vučić je govorio o Trivanu. - Trivan je trebalo više da se angažuje (kad je bilo reči o zagađenju vazduha u Srbiji), da izađe i objasni šta se dešava, da objasni šta može da se preduzme - kaže Radun.

Goran Trivan u razgovoru za Kurir kaže da se oglašavao o temi zagađenja vazduha kad god ga je neko iz medija zvao. - Poslednjih nekoliko nedelja sam u različitim prilikama dao više izjava za različite medije na temu zagađenosti vazduha. Svima koji su to tražili od mene izašao sam u susret. Verujem da je nesporazum u tome što predsedniku neko nije dao odgovarajuće informacije o našoj aktivnosti - poručio je ministar.

Milutin Mrkonjić

DOĆI ĆE DO PROMENA U VLADI

foto: Marina Lopičić

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić u razgovoru za Kurir kaže da su svi ministri iz SPS radili dobro, a da je zalaganje šefa diplomatije Ivice Dačića za čistu desetku. - Sudeći prema Vučićevoj izjavi, sigurno će doći do promena u Vladi. Dačić je deset, ja ga kritikujem stalno, ali sad je deset. Bane (Branko Ružić) dobro radi svoj posao, Sale (Aleksandar Antić) ima uspeha, a i Trivan i Slavica Đukić Dejanović dobro rade svoj posao - kazao je Mrkonjić.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: Marina Lopičić,Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track