HISTERIJA HRVATA JE ZNAK DA DOBRO RADITE ZA SRBIJU I SVOJ NAROD! Vučić: Još uvek ne znam da li ću otići u Hrvatsku na Kongres EPP
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

predsednik srbije u poseti ženevi

HISTERIJA HRVATA JE ZNAK DA DOBRO RADITE ZA SRBIJU I SVOJ NAROD! Vučić: Još uvek ne znam da li ću otići u Hrvatsku na Kongres EPP

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Ženevi da još ne zna da li će otputovati u Zagreb na Kongres Evropske narodne partije (EPP).

- Moji saradnici strateški to planiraju, ali sad ne mogu da kažem, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, večeras i sutra je u Ženevi, posle se vraća u Beograd, gde ima susret sa ministrom spoljnih poslova Indije, a potom putuje u Niš, gde u subotu otvara autoput prema Pirotu i Dimitrovgradu.

Potom, dodao je, ide u Ohrid gde će se sastati s premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edijem Ramom.

- Tako da pojma nemam, daleko mi je taj 20. novembar. Mislim da oni (saradnici) još nisu doneli odluku, zajedno sa mnom. Konsultovaćemo se sledeće nedelje, rekao je Vučić.

On je dodao da histerija koja se digla u delu hrvatske javnosti zbog njegovog mogućeg dolaska, posebno, kako kaže, kod onog njenog dela koji nikad nije bio naklonjen regionalnoj saradnji i dobrim odnosima Srbije i Hrvatske, može ponekad i da prija ,"jer to znači da dobro radite za Srbiju i svoj narod".

- Ne mogu da govorim o (Andreju) Plenkoviću, (Kolindi) Grabar-Kitarović i drugim normalnim ljudima u Hrvatskoj, ali postoji kod nekih ljudi stalna potreba i želja da Srbija bude unišena i slabija, pošto to nije. Srbija je sve snažnija i u ekonomskom pogledu i u pogledu politickog imidža i političkih kontakata. Onda ja to dobro razumem. Vučić je taj koji je kriv i treba osuti drvlje i kamenje po njemu, rekao je Vučić.

On je naglasio da Srpska napredna stranka (SNS) ima najviši mogući status koji jedna politička stranka u EPP može da ima, a da dolazi iz zemlje koja nije članica EU.

- To je naš posao, a da li ću imati ili ne dovoljno vremena. Nekad sam išao, nekad ne. To ćemo da vidimo, poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track