Najnovije vesti

VUČIĆ U ŽENEVI: Počeli bilateralni sastanci, sastao se sa Brendeom (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Strateški dijalog o Zapadnom Balkanu

VUČIĆ U ŽENEVI: Počeli bilateralni sastanci, sastao se sa Brendeom (FOTO)

Politika

ŽENEVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom.

 

Tim razgovorom, Vučić je počeo bilateralne sastanke u Ženevi, gde će danas učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

 

"Počele bilaterale u Ženevi", napisao je Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom.

Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

 

"Mislim da je za sve teme u okviru teme "Evropa kuda i kako dalje" - šta sa Zapadnim Balkanom", naveo je Vučić za TV Pink. Najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

 

 

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

 

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem. Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

Vučić je sinoć najavio da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi. On je ocenio da su time Albanci poslali poruku da im je važniji odnos sa SAD.

 

"Ljudi ne treba da se sekiraju, vodicemo odgovornu politiku, kako bi izbegli bilo koju vrstu problema", rekao je predsednik Srbije upitan da prokomentariše navode da bi SAD mogao da uvede sankcije Srbiji, i dodao da veruje da će sve nesuglasice sa americkim partnerima uspeti da se reše kao i do sada.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...