VUČIĆ U ŽENEVI: Sastanak sa predsednikom EBRD Čakrabartijem (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

Strateški dijalog o Zapadnom Balkanu

VUČIĆ U ŽENEVI: Sastanak sa predsednikom EBRD Čakrabartijem (FOTO)

Politika -

ŽENEVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ženevi s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić se prethodno sastao i sa predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog komiteta Foruma, rukovodiocem za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin.

Predsednik Srbije će kasnije tokom dana učestvovati u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

"Počele bilaterale u Ženevi", napisao je jutros Vučić na svom Instagram profilu, uz nekoliko fotografija sa Brendeom, a potom i s predsednikom EBRD. Vučić je sinoć po dolasku u Švajcarsku rekao da očekuje mnogo od važnih susreta koje će imati, a najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi.

Na skupu u Ženevi učestvovaće i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama. Vučić je sinoć bio gost na večeri koju je priredio Klaus Švab.

"Odlični ekonomski rezultati Srbije"

Vučić se sastao danas u Ženevi s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem s kojim je razgovarao o globalnim ekonomskim kretanjima, privrednom rastu zemalja regiona Zapadnog Balkana i projektima EBRD u Srbiji.

Predsednik Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, kao i da je Nacionalni investicioni plan dobar za nastavak ekonomskog razvoja.

Predsednik EBRD Čakrabarti čestitao je predsedniku Vučiću odlične ekonomske rezultate, istakavši da je Srbija među pet zemalja sa kojima EBRD postiže najbolje rezultate.

Evropska banka za obnovu i razvoj podržava inicijativu regionalne ekonomske zone i nastaviće da unapređuje svoju dodatnu vrednost kroz bolju saradnju sa ostalim internacionalnim finansijskim institucijama, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Vučić danas sa ministrom spoljnih poslova Indije

Vučić se danas sastaje u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Indije Subramanjamom Džaisankarom. Vučić će se sa ministrom iz Indije sastati u 17 sati, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track