Najnovije vesti

UKAZOM PREDSEDNIKA SRBIJE: Ambasador pri NATO Miomir Udovički opozvan, čeka se imenovanje novog
Foto: Printscreen/Youtube

objavljeno u službenom glasniku

UKAZOM PREDSEDNIKA SRBIJE: Ambasador pri NATO Miomir Udovički opozvan, čeka se imenovanje novog

Politika

Miomir Udovički opozvan je sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora i šefa Misije Srbije pri NATO u Briselu, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije.

U Ministarstvu spoljnih poslova za Tanjug kažu da je reč o redovnoj proceduri, ali i da novi ambasador još nije imenovan.

Udovički je opozvan Ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića od 4. novembra, a taj Ukaz stupa na snagu od danas.

Na mesto ambasadora pri NATO, Udovički je došao septembra 2014. godine.

Delegacija Skupštine Srbije u poseti NATO

Srbija i NATO su razvili snažno partnerstvo u praktičnoj saradnji u protekloj deceniji, ocenio je zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosne politike Džejms Apaturaj i naglasio važnost saradnje i usvajanje novog Individualnog akcionog plana partnerstva IPAP za period od 2019-2021.

"U IPAP dokumentu izloženi su detalji koji predviđaju našu saradnju u naredne dve godine i na koji način će NATO pomagati Srbiji u njenim naporima pri sprovođenju reformi", naglasio je Apaturaj tokom susreta s delegacijom Skupštine Srbije koja boravi u Briselu.

On je istakao da je partnerstvo Srbije i NATO zasnovano na razumevanju "da smo susedi, i da zajednički rad s našim susedima na pitanjima bezbednosti čini naše građane bezbednijim".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...