ĐURIĆ REAGOVAO NA PONIŠTENJE GLASOVA IZ CENTRALNE SRBIJE: Albanski separatisti ozvaničili aparthejd
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srbima brutalno oduzeto pravo glasa

ĐURIĆ REAGOVAO NA PONIŠTENJE GLASOVA IZ CENTRALNE SRBIJE: Albanski separatisti ozvaničili aparthejd

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić izjavio je danas da moderna Evropa decenijama nije bila svedok rasističke i šovinističke političke prakse kakva se danas sprovodi na samoproglašenom Kosovu, jer je Srbima brutalno oduzeto pravo glasa, čime su, kako kaže, albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini.

"Interno raseljenim Srbima ne samo da je onemogućeno da žive na svojim vekovnim ognjištima, već im je uskraćeno pravo da na bilo koji način izraze svoju političku volju", ukazao je Đurić u saopštenju.

On ističe da su srpski glasovi iz centralne Srbije, bez ikakvog smislenog objašnjenja, poništeni u ovoj šovinističkoj farsi, čime je proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo.

"Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti", navodi Đurić.

On poručuje da će ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostati zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne "lučonoše demokratije" preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track