Najnovije vesti

VUČIĆ I MAKRON PRIČALI UZ ARMANJAK IZ 1914: Predsednici Srbije i Francuske imali jednosatni razgovor posle svečane večere
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

tet-a-tet

VUČIĆ I MAKRON PRIČALI UZ ARMANJAK IZ 1914: Predsednici Srbije i Francuske imali jednosatni razgovor posle svečane večere

Politika

PARIZ - Predesdnik Srbije Aleksandar Vučić završio je kasno večeras u Parizu sastanak "tet-a-tet" s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Bio je to veoma dobar jednosatni razgovor, kako je zabeležno na Instagram profilu predsednika Srbije budućnostsrbijeav, uz "Armanjak iz 1914. godine"

Predsednik Srbije izjavio je večeras u Parizu da je imao "veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emanuelom Makronom.

Makron je, prema Vučićevim rečima, želeo najpre da čuje predsednika Srbije, a on je, kako je istakao, rekao da bismo želeli jasno da nam se kaže šta možemo da očekujemo i čemu možemo da se nadamo u budućnosti kada je reč o evropskim integracijama Vučić je u izjavi novinarima rekao da je izložio Makronu detalje inicijative sa Severnom Makedonijom i Albanijom o "mini Šengenu".

Makron ga je pitao da li očekuje i druge zemlje regiona u toj inicvijativi, a Vučić mu je preneo da se nada tome.

Vučić je uveren da će Makron i javno podržati tu inicijativu On je preneo da je večeru koju je Makron ranije priredio za učesnike Pariskog foruma o miru iskoristio da obavi razgovore sa mnogim zvaničnicima iz različtih delova sveta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, pre svega, o Kosovu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...