Najnovije vesti

TAČI SPREMAN ZA MIROVNI SPORAZUM U KOJEM BISMO MI PRIZNALI NEZAVISNO KOSOVO! Vučić otkrio šta je Hašim stvarno rekao Makronu, a onda i šta jedan drugom kažu kad se sretnu
Foto: Profimedia, EPA

nema pomaka u dijalogu bg i pr

TAČI SPREMAN ZA MIROVNI SPORAZUM U KOJEM BISMO MI PRIZNALI NEZAVISNO KOSOVO! Vučić otkrio šta je Hašim stvarno rekao Makronu, a onda i šta jedan drugom kažu kad se sretnu

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Hašim Tači predsedniku Francuske Emanuelu Makronu nije rekao šta stvarno misli.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše izjavu Tačija da je preneo Makronu da je Priština za mirovni sporazum sa Beogradom, kazao da je to čuo od njega i pre dve, ili tri godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Spreman je za mirovni sporazum u kojem bi mi priznali nezavisno Kosovo. To je kao da ja izađem i kažem da sam spreman za fantastičan sporazum sa EU i da nam prebace 15 milijardi evra, a da ćemo mi priznati da EU nije ništa pogrešila u proteklih 18 godina. On to kaže kao da treba da budemo srećni da nas priznaju. Koga ćete da priznate, šta pričate. Mi smo priznata zemlja u UN, pa nama tvoje priznanje ne treba, poručio je sinoć on.

Vučić je rekao da nema problem kada razgovara sa nekim ko je realan i racionalan, a da je Tači Makronu rekao samo ono što voli da čuje.

- Nije rekao što stvarno to misli. Mi kada se vidimo kažemo jedno drugom "dobar dan, kako ste, laku noć", "što ste uradili ovo ili ono". Ono što smo nekada imali da se viđamo jednom nedeljno, pa i mesečno, više od godinu dana nema, osim što se vidimo na međunarodnim konferencijama, gde usput ja njemu kažem "nemojte da izmišljate gluposti oko trovanja", a on meni nešto slično, i to je to", preneo je on dodajući da nema nikakvog pomaka, niti razgovora ni iza zatvorenih vrata.

Vučić je kazao da mu je Makron rekao da bi želeo da Evropa posreduje i dođe do rešenja oko kosovskog problema.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...