ĐILASOVI PULENI NAPALI  POLICAJCA KOJI JE HAPSIO BRATA MILICE I ANE DABOVIĆ! ŠVERCOVAO KOKAIN U TORBICI SA OLIMPIJADE: Obradović UDARIO na Gorana Papića, A ĐILASOVCI se pridružili hajci!
Foto: MUP Srbije

META

ĐILASOVI PULENI NAPALI POLICAJCA KOJI JE HAPSIO BRATA MILICE I ANE DABOVIĆ! ŠVERCOVAO KOKAIN U TORBICI SA OLIMPIJADE: Obradović UDARIO na Gorana Papića, A ĐILASOVCI se pridružili hajci!

Politika -

Zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić od juče je glavna meta napada Boška Obradovića, a u tome ga je podržao i Dragan Đilas, a kako se saznaje, ne baš slučajno.

Papić je rukovodio akcijom hapšenja u to vreme Đilasovog šuraka Milana Dabovića, zbog šverca kokaina!

Milan Dabović, rođeni brat košarkašice Ane, koja je u to vreme živela sa Đilasom, uhapšen je u septembru 2016. u akciji SBPOK-a na Brankovom mostu sa više dva i po kilograma narkotika.

foto: Printskrin

- Hapšenje je usledilo posle višemesečnog rada operativaca SBPOK-a. Tog dana bila je povelika jurnjava za njim kroz grad. Očekivalo se da će možda otkriti za koga je prenosio drogu, ali je on već na samom privođenju Papiću i ostalim policajcima pretio Đilasom, pitao ih znaju li ko mu je šurak i poručivao da će dobro upamtiti kome su se zamerili - otkrio je izvor lista Alo.

U javnosti je više puta zabeleženo da je Đilas dovozio svoju tadašnju devojku Anu u posetu Milanu u CZ. Iako je porodica tvrdila da je Milan navodno nosio drogu jer je imao previše poverenja u svoje prijatelje koji su ga prevarili, sam Milan nikada nije otkrio ko su ti prijatelji, ukoliko zaista postoje, piše Alo. Nakon što je osuđen, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio mu je u decembru 2017. presudu na šest godina zatvora, ističući da mu je odbrana tokom suđenja bila neuverljiva.

Pojedini mediji su se bavili pre desetak dana incidentom, za koji se u skladu sa zakonom ispituje postupanje Gorana Papića, ali su u isto vreme pokušali i da iskonstruišu još jednu lažnu aferu za političke potrebe i plasiraju laž da je reč o kumu ministra Nebojše Stefanovića. Iako se o svemu odmah oglasila policija i demantovala da ministar ima ili je ikada imao ijednog kuma koji je pripadnik MUP-a, što je i sam ministar ponovio, danas je to ponovo postala tema za Boška Obradovića.

Lider Dveri je juče nanizao sijaset optužbi na račun Papića, nazivajući ga konobarom i kriminalcem i ponovio ponovo istu laž zvanu da se događaj u Zaplanjskoj zataškava jer je reč o kumu ministra Stefanovića, a potom i da je možda reč o kumu ministrove rodbine. Ovim povodom oglasio se i Dejan Kovačević, načelnik UKP-a, koji je sa žaljenjem konstatovao da je reč o još jednom političkom napadu na pripadnike UKP-a i to u trenutku kada beleže najbolje rezultate u zapleni narkotika i hapšenju kriminalnih grupa.

- Iako je MUP pokrenuo sve zakonom predviđene mere protiv dvojice pripadnika UKP-a G. P. i T. A., kako bi se ispitalo njihovo postupanje 22. oktobra 2019. u Zaplanjskoj ulici, oni su danas postali tema političkih potkusurivanja. Oni su udaljeni s posla do okončanja disciplinskog postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog utvrđivanja eventualnog postojanja nezakonite primene policijskih ovlašćenja, a o svemu je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole koji sprovodi detaljnu istragu povodom ovog slučaja - rekao je Kovačević, dodajući da ne veruje da je iznošenje ovih već poznatih i demantovanih manipulacija u cilju pokušaja urušavanja ugleda UKP-a slučajnost jer je jasno da mnogima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Ubrzo nakon toga se oglasio i Dragan Đilas na svom Tviter profilu da podrži Boškove priče uz poruku: „Sve što je rekao Boško Obradović je tačno. Od prve do poslednje reči“.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja