Najnovije vesti

ALEKSANDAR ANTIĆ SA NOVOIMENOVANIM AMBASADOROM SAD: Pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD, ali i saradnja u sektoru rudarstva i energetike
Foto: Kurir

energetika u fokusu

ALEKSANDAR ANTIĆ SA NOVOIMENOVANIM AMBASADOROM SAD: Pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD, ali i saradnja u sektoru rudarstva i energetike

Politika

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, primio je u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entonija Godfrija (Anthony Godfrey).

Na sastanku su pozitivno ocenjeni odnosi Republike Srbije i SAD, ali i saradnja u sektoru rudarstva i energetike, imajući u vidu zajedničke projekte sa USAID-om, kao i prisutnost američkih kompanija koje uspešno posluju u našoj zemlji.

Ministar Antić i ambasador Godfri razgovarali su o ključnim energetskim izazovima sa kojima se suočava čitav region, kao i o razvoju gasnih projekata i interkonekcija koje Srbija u ovom trenutku gradi ili planira sa susednim zemljama – Bugarskom, Mađarskom i Rumunijom.

foto: Kurir

Antić i Godfri su istakli da je Srbija u proteklom periodu načinila značajan iskorak u oblasti energetske efikasnosti kao i u realizaciji projekata iz obnovljivih izvora, posebno imajući u vidu instalisanu snagu, po čemu prednjači među zemljama u okruženju.

Na sastanku je ocenjeno da je za region energetska bezbednost jedno od najvažnijih pitanja, kao i da je neophodno raditi na diversifikaciji i sigurnosti snabdevanja ključnim energentima.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...