NOVI DIREKTOR "GALETA" OPTUŽUJE: Prete mi smrću posle otkrića Bastaćevih malverzacija
Foto: Marina Lopičić, Sonja Spasić

Strašno

NOVI DIREKTOR "GALETA" OPTUŽUJE: Prete mi smrću posle otkrića Bastaćevih malverzacija

Politika -

Direktor sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ Jovan Knežević dobio je pretnje smrću koje povezuje s raskrinkavanjem predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i ukazivanja na njegovu glavnu ulogu u lopovluku u pomenutom preduzeću.

Neće me zaustaviti

- Mene pretnje neće uplašiti. Počele su na promociji knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a kulminirale sinoć (u nedelju uveče), kada sam dobio pretnje smrću telefonom. Bio je to poziv s nepoznatog broja, a poruka je bila da neću dočekati Novu godinu. Sve sam prijavio policiji. Ono što je bitno jeste da nijedna vrsta pretnje meni, saradnicima, porodici, na mene neće uticati. To svakako nije način da se vodi politička borba - poručio je Knežević.

On kaže da je bivše rukovodstvo sportskog centra, pod kontrolom Bastaća, napravilo minus u kasi veći od milion evra, što se vidi iz nalaza budžetske inspekcije Grada Beograda. - Inspekcija je napravila izveštaj na 274 strane i podnete su krivične prijave. Dug je znatno veći od milion evra, skoro dva, bilo je mnogo nezakonitosti i nepravilnosti, ali ostaviću detalje nadležnim organima. Nedvosmisleno je potvrđeno da se prethodni menadžment, ne jedan, nego svi unazad pet godina, nije ponašao domaćinski, ni zakonito u rukovođenju centra - rekao je on.

Mućke sa lokalima

Kako je objasnio, najčešće mahinacije bile su s lokalima, pa su tako neki izdavani bez ikakvog javnog nadmetanja, po principu dogovora, a nekima je dozvoljena prenamena bez zakonskog dogovora. - Nekim korisnicima nikad nije naplaćena zakonska kamata za određena kašnjenja u plaćanju i budžet je u tome oštećen za veliki novac. Mi, kao novo rukovodstvo, postavili smo sad stvari na zdrave noge i, uprkos svemu, uspećemo da uvedemo centar u novu godinu s plusom u kasi - najavio je Knežević.

Bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović smatra da se ovakve pretnje moraju ozbiljno shvatiti i kaže da je sasvim moguće da one dolaze iz političkog miljea. - To se mora proveriti, jer se svaka pretnja, ukoliko se olako shvati, može završiti tragedijom. Potrebno je da se odmah obavi bezbednosna procena i u skladu s njom ponudi Kneževiću zaštita - naglašava Nicović.

Kurir raskrinkao Bastaća PISALI O BURAZERSKOM POSLOVANJU U „GALETU“

foto: Kurir

Kurir je u serijalu tekstova prvi pisao o gotovo svim nezakonitostima koje je našla i budžetska inspekcija. Na osnovu nalaza inspektora, Grad Beograd je prošle nedelje Višem javnom tužilaštvu podneo krivične prijave protiv Bastaća, dojučerašnjeg direktora SRC „Milan Gale Muškatirović“ Dušana Raičevića i drugih odgovornih.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Marina Lopičić,Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track