PREDSEDNICA HRVATSKE OPET PROVOCIRA U ČIZMAMA PARAVOJSKE: Kolinda u Vukovaru u „zengama“
Foto: BETA/HINA/DARI GRZELJ

Sramno

PREDSEDNICA HRVATSKE OPET PROVOCIRA U ČIZMAMA PARAVOJSKE: Kolinda u Vukovaru u „zengama“

Politika -

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske, došla je u Vukovar na obeležavanje Dana sećanja na žrtve Vukovara u „zengama“, obući koju su tokom rata nosili hrvatske paravojne formacije.

Reč je o poludubokim cipelama žute boje koje proizvodi fabrika obuće „Borovo“, a „zengama“ su bile još neke ženske osobe iz Kitarovićkine pratnje. Ovo nije prvi put da predsednica Hrvatske provocira na ovaj način - ona je, naime, i prošle godine nosile čizme koje su nosili pripadnici jedinice uz koju se vezuju monstruozni zločini.

Kitarovićka s vremena na vreme provocira Srbe što delima, što zapaljivim izjavama. Predsednica Hrvatske se svojevremeno pohvalila da ona i njena deca obožavaju da slušaju pesme Marka Perkovića Tompsona, pevača koji slavi ustaštvo i peva o ubijenim Srbima. Ne propušta priliku da govori da je nad Hrvatskom učinjena velikosrpska agresija, ali zato nijednom nije osudila napade na Srbe u Hrvatskoj.

Negira podatke o broju žrtava u Jasenovcu, a u septembru ove godine Kitarovićka i Andrej Pelenković, premijer, zabranili su ulazak delegaciji Vojske Srbije na pomen žrtvama jasenovačkog zločina.

Kurir.rs/ Foto: BETA/HINA/DARI GRZELJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja