OPOZICIJA ŠIRILA LAŽ O SKUPU SRPSKE DESNICE! OBMANULI JAVNOST! Vacić nije bio u zgradi policije, već mesne zajednice!
Foto: Srpska Desnica

šire lažnu tvrdnju

OPOZICIJA ŠIRILA LAŽ O SKUPU SRPSKE DESNICE! OBMANULI JAVNOST! Vacić nije bio u zgradi policije, već mesne zajednice!

Politika -

Boško Obradović i Marinika Tepić iz Saveza za Srbiju sinoć su tražili ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića i smenu drektora policije Vladimira Rebića zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama i na osnovu njihovih tvrdnji, koje su ispostavile kao laž. Iako su tvrdili da snimak dokazuje da je u policijskim prostorijama u Nišu održan skup Srpske desnice Miše Vacića, ispostavilo se da su u pitanju prostorije mesne zajednice.

Naime, prvo je aktivistkinja Saveza okačila snimak skupa Desnice navodeći da se policija zloupotrebljava u političke svrhe i tvrdeći da je skup održan u sali Policijske ispostave Pantelej u Nišu, a potom su isto uradili i potpredsednica SSP Marinika Tepić i lider Dveri Boško Obradović, ali su se njihovi navodi ispostavili netačnim, jer je u saopštenju Direkcije policije MUP navedeno da se skup "Srpske desnice" nije održao u prostorijama Policijske ispostave Pantelej.

"Pomenuti skup je održan u zgradi u Knjaževačkoj ulici koja je vlasništvo lokalne samouprave i u čijoj je isključivo nadležnosti korišćenje iznajmljivanje sale u kojoj su bili aktivisti „Srpske desnice“. Policijska ispostava Pantelej koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovog objekta nalazi Mesna zajednica „Moše Pijade“ navodeno je u saopštenju.

Iz Direkcije policije su naveli i da su šokirani iznošenjem skandaloznih neistina od strane pojedinih opozicionih političara i da apeluje na sve da ne šire neistinite informacije i zloupotrebljavaju policiju u cilju svojih političkih obračuna, čime nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana naše zemlje.

Dodaju i da pomenuta aktivistkinja s početka priče, kao ni ostali akteri, se nisu izvinili zbog ove obmane, već su nastavili da tvrde da je malo kome poznato da to nije policija.

Ovim povodom se sinoć na društvenim mrežama oglasio i ceo niz funkcionera SNS-a, između ostalih i Vladimir Orlić.

- Savez za Srbiju je oborio i sopstveni rekord u laganju. Samo laži, isključivo laži i baš ništa osim laži! - napisao je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja