EPP KONGRES U ZAGREBU: Dimitrije Milić razgovarao sa novoizabranom predsednicom Evropske komisije!
Foto: Youtube/Printscreen

bilateralni susreti

EPP KONGRES U ZAGREBU: Dimitrije Milić razgovarao sa novoizabranom predsednicom Evropske komisije!

Politika -

Programski direktor NVO “Novi treći put”, Dimitrije Milić nalazi se u glavnom gradu Hrvatske koji je domaćin EPP (Evropska narodna partija) kongresa.

U okviru EPP kongresa u Zagrebu izabran je novi predsednik Evropske narodne partije, najjače grupacije u Evropskoj uniji. Pored glasanja za predsednika izabrano je i 10 potpredsednika narodne partije. Na mesto predsednika izabran je bivši premijer Poljske i predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk.

U okviru kongresa razgovaralo se o budućnosti Evropske narodne partije i kako će se ona pozicionirati u odnosu na “pretnje” desnih populista i različitih drugih konkurenata u Evropi.

Milić je imao priliku da razgovara sa novoizabranom predsednicom Evropske komisije Usrulom fon der Lajen. U kratkom razgovoru se zahvalio Ursuli fon der Lajen na podršci koju pruža Zapadnom Balkanu ka evrointegracijama, na šta je ona odgovorila da “Zapadni Balkan ima perspektivu u Evropskoj uniji i da mora biti većeg napora sa obe strane kako bi zemlje iz ovog dela Evrope postale deo Unije”.

Kurir.rs/Restart magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track