BIA SE OPET OGLASILA: Na snimku je RUSKI OBAVEŠTAJAC, zasad toliko! Detalji posle sednice!
Foto: Printksrin YT

potvrda

BIA SE OPET OGLASILA: Na snimku je RUSKI OBAVEŠTAJAC, zasad toliko! Detalji posle sednice!

Politika -

Načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao je za RTS da je nedvosmisleno ustanovljeno da se na snimku nalazi ruski obaveštajac.

Na pitanje da li je na snimku srpski agent, pripadnik BIA ili VBA, ili neke druge institucije, Željski je istakao da u ovom trenutku ne bi širio tu priču.

"Naše službe kako civilna, tako i vojna, su veoma intenzivno angažovane na ustanovljavanju svih okolnosti, a detalje na tu temu će iskazati predsednik Srbije nakon Saveta za bezbednost koji će biti održan danas", dodao je Željski.

Podsetio je da je BIA dužna da radi usključivo u interesu samo svoje zemlje, a ne drugih zemalja.

"Veoma je važno naglasiti u ovom trenutku da obaveštajni subverzivni rad koji se odvija na teritoriji Republike Srbije, a on se de fakto odvija, ne treba nikako vezivati samo za Rusku Federaciju. Naprotiv, i druge velike sile, poput SAD, Velike Britanije i Francuske, ali i regionalni igrači, spomenuću samo Hrvatsku i Albaniju, veoma intenzivno rade na ostvarivanju svojih interesa, što je uvek u međunarodnim odnosima i politici očekivano", objasnio je Željski.

Naglasio je da su oni tu da se takvim oblicima bez izuzetka suprotstave.

"Sve mere koje su u nadležnosti BIA i VBA u ovom konkretnom slučaju se veoma intenzivno preduzimaju i biće preduzete na tom profesionalnom planu maksimalno odgovorno i blagovremeno", dodao je Željski.

"O tim merama, kao i merama koje će svakako naša država na političkom planu preduzeti danas će detaljnije govoriti predsednik Srbije", zaključio je Željski.

On je prethodno gostovao i u emisiji Oko magazin na RTS-u i tom prilikom je naveo da u ovom trenutku na teritoriji Srbije deluje veliki broj obaveštajno-bezbednosnih sistema, među kojima su sistemi velikih država kao SAD, Rusije, Velike Britanije i Kine ali i zemlja iz okruženja, kao što su Albanija ii Hrvatska.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u skupštinskom holu da se rano jutros videla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je on, kao vrhovni komandant Vojske, naložio VBA da istraži aferu.

Kurir.rs/rts

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track