MINISTAR MALI O ODLUCI BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Narod je najbolji sudija, a ne političke komisije (VIDEO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

reagovanje

MINISTAR MALI O ODLUCI BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Narod je najbolji sudija, a ne političke komisije (VIDEO)

Politika -

Ministra finansija Siniša Malog danas su na ulazu u Dom narodne skupštine sačekali novinari, kojima je na pitanje kako se danas oseća nakon odluke Odbora za etiku BU i da li će podneti ostavku koju traži opozicija, odgovorio da je mnogo truda uložio tokom školovanja i da mu je teško da prihvati odluke, kako kaže, političke komisije.

Poručio je da će se boriti i svojim angažmanom dokazati svoje znanje, kao i da je narod najbolji sudija, a ne političke komisije.

"A kako mi je? Teško mi je. Mnogo mi je teško zato što sam ceo život naporno radio, znam koliko sam napora uložio da budem najbolji student. Mnogo sam napora uložio i za svoje diplomske i za postdiplomske studije, jedna magistratura, druga magistratura, doktorat i onda mi je teško da prihvatim odluke političkih komisija", rekao je Mali, dolazeći u parlamenet gde je u toku rasprava o Predlogu budžeta za 2020.godinu.

Mali je ponovio da je sada u potpunosti posvećen usvajanju budžeta, i da će se posebno obratiti građanima, ali posle usvajanja najvažnijeg zakona u parlamentu.

"Ono što je meni danas važnije je što ćemo završiti raspravu o budžetu u načelu. Očekujem da se do srede završi rasprava o amandmanima i da se u četvrtak budžet usvoji. Imamo samo 115 amandmana. Mislim da nikada nismo imali manje amandmana na jedan budžet što govori o njegovom kvalitetu”, rekao je Mali.

On je podvukao da u budžetu za 2020.godinu ima novca i za plate i za penzije, za podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i za dalje investicije u putnu i železničku infrastukturu.

"Pravimo osnovu za još brži rast. Fiskalna konslidacija je završena i sada gledamo u budućnost", rekao je Mali.

Na pitanje da prokomentariše to što je N1 televizija dva dana pre odluke Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu zakazala emisiju sa gostima koji "kao da su znali unapred rezultat", Mali je rekao da nema tu šta da doda i da je zbog toga i naveo da je reč o političkoj komisiji.

"Oni su to unapred znali, to je njihova politika i neka im je. Meni ostaje da se borim, kao što sam malopre i rekao", rekao je Mali.

Na ponovljeno pitanje šta namerava da uradi posle odluke Odbora i u vezi sa ostavkom koju traži opozicija, Mali je kazao da je već odgovorio na to pitanje i da će građani Srbije na kraju dati svoj sud o radu svakom od nas.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track