PREDSEDNIKU SRBIJE UKAZANA VELIKA ČAST: Vučić jedini državnik koji je bio kod Putina u kući!
Foto: EPA/Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin pool

Bratski odnosi

PREDSEDNIKU SRBIJE UKAZANA VELIKA ČAST: Vučić jedini državnik koji je bio kod Putina u kući!

Politika -

Lojalnost: To pokazuje koliko ruski predsednik veruje srpskom kolegi, kaže ambasador Srbije Miroslav Lazanski

Jedini šef države koga je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio u svojoj kući, a to znam iz ruskih izvora, jeste predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otkriva ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski! Dodaje da je Vučić prilikom posete Putinu poklonio ikonu koja nije išla na kontradiverzione provere, kao što je pravilo i obaveza u slučaju uručivanja poklona svetskim državnicima.

- To pokazuje koliko ruski predsednik veruje srpskom. Treba imati u vidu da se predsednik Vučić čak tri puta više sastao s Putinom od svih prethodnih predsednika Srbije zajedno - objasnio je Lazanski.

foto: Media Centar

Poverenje

Dekan Fakulteta za bezbednost Edukons Miroslav Bjegović kaže da je Vučiću ukazana velika čast i poverenje, kao i dokaz bliskosti i povezanosti, jer ga je ruski predsednik pozvao u svoj porodični dom. - Ikona koja je bila poklon,nije podvrgnuta kontradiverzionoj proveri zbog eventualnog sadržaja, tj. prisustva otrova ili eksploziva, što je uobičajena bezbednosna procedura u slučaju poseta na tako visokom nivou. To nam govori o bezgraničnom poverenju i odnosu dvaju predsednika - podvlači Bjegović.

foto: Zorana Jevtić

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je ovaj tip posete najbolje priznanje i potvrda dobrih odnosa dve prijateljske države. - Rusija i Srbija imaju prave savezničke odnose i postoji visok stepen poverenja i uvažavanja između predsednika Putina i Vučića. To je garancija da svi pokušaji sa strane da se pokvare ti odnosi neće dati rezultat - ističe Anđelković.

Prijateljski odnosi

Ekspert za terorizam prof dr. Marija Đorić ističe da u međusobnom odnosu Vučića i Putina postoji visok stepen poverenja koje je veoma bitno i korisno. - Iako su u poslednje vreme srpsko-ruski odnosi pred određenim izazovima, očigledno je da su odnosi dva predsednika na izuzetno visokom nivou, što će se pozitivno odražavati i na politiku naših dvaju zemalja - navodi Đorić.

Kurir.rs/ K. VASKOVIĆ Foto: EPA/Alexey Nikolsky / Sputnik / Kremlin pool

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja