SRBIJO, REAGUJ! Ugljanin spasava svoju fotelju cepajući Srbiju! POZIVA NA UKIDANJE NADLEŽNOSTI BEOGRADA U RAŠKOJ!
Foto: SDA

separatista!

SRBIJO, REAGUJ! Ugljanin spasava svoju fotelju cepajući Srbiju! POZIVA NA UKIDANJE NADLEŽNOSTI BEOGRADA U RAŠKOJ!

Politika -

Informativna služba SDA saopštila je da je sinoć "pred nekoliko hiljada građana Sandžaka u novopazarskoj dvorani „Pendik“ održan veliki narodni skup pod nazivom „Sandžak naša kuća“, u organizaciji Stranke demokratske akcije Sandžaka".

Obraćajući se prisutnima predsednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, kako je istakao, "Srbija i Crna Gora su izgubile kredibilitet da dalje vladaju Sandžakom i da raspisuju i održavaju izbore na prostoru Sandžaka dok se ne reši status Sandžaka".

Predsednik Ugljanin je, prenosi informativna služba SDA, "pozvao sve građane Sandžaka da podrže borbu SDA Sandžaka i da se zajedno izbore za slobodu i prava svog naroda".

Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rešavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka.

Ugljanin je na kraju pozvao Evropsku uniju, Savet Evrope, OSCE i druge relevantne međunarodne organizacije da bez odlaganja organizuju međunarodnu konferenciju o Sandžaku, kako bi se rešio status Sandžaka - stoji u saopštenju SDA.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track