SERGEJ ČESTITAO ANASONOVIĆEVOJ ŠTO JE OTKRILA DA JE ĐILAS OTEO PROTESTE: Nekad sam te kritikovao, sad da te pohvalim...
Foto: Beta/Saša Đorđević, Kurir, Vladimir Šporčić

Glumac uputio poruku

SERGEJ ČESTITAO ANASONOVIĆEVOJ ŠTO JE OTKRILA DA JE ĐILAS OTEO PROTESTE: Nekad sam te kritikovao, sad da te pohvalim...

Politika -

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović je javno pohvalio Jelenu Anasonović, organizatorku protesta "1 od 5 miliona", koja je progovorila o tome da Savez za Srbiju Dragana Đilasa stoji iza cele priče. U otimanju građanskih protesta Đilasu je pomagala i novinarka Tatjana Vojtehovska.

Zbog otkrivanja ovih detalja, Trifunović je Anasonovićevoj javno čestitao na Tviteru.

- E pa devojčice... kako sam te svojevremeno kritikovao i interno i javno, sada dozvoli da te javno pohvalim. Za iskrenost i hrabrost - napisao je Trifunović, a onda i dodao: Mislim da nema apsolutno ničeg promišljenog i kalkulativnog u Anasonovićkinoj izjavi, tako da možete samo da jedete govna.

Podsetimo, Anasonovićeva je pre nekoliko dana otkrila da su lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas i novinarka Tatjana Vojtehovski oteli građanske proteste. Kako je navela, Đilas je od početka stajao iza protesta "1 od 5 miliona", finansirao ih je i neprestano pokušavao da ih preotme samo za sebe. Anasonovićeva je priznala i da je u početku kamion i ozvučenje finansirao SZS, iako su se organizatori sami snalazili za mnoge druge logističke stvari. Đilasov savez je kasnije, kako tvrdi, na osnovu finansiranja uslovljavao organizatore, ne želeći da im dozvoli da se sami snađu za finansije. Ona je objasnila da se glumac Branislav Trifunovic povukao iz svega kada su na njegov predlog da na protestima govori Dubravka Stojanović skočili ljudi iz Narodne stranke i pokreta Dveri. Ona je navela i da je imala problem sa Borkom Stefanovićem iz SZS, koji je vikao na nju kada se usprotivla d aon govori na protestu. - Pozvala sam Borka i to mu rekla, a on je počeo da viče na mene, da govori kako političari nisu gubavi, kako su zbog njegove glave protesti i počeli - rekla je Anasonovićeva za Blic.

foto: Damir Dervišagić

Ispričala je i kako se Vojtehovska uključila u proteste i osmišljavanje slogana već prve nedelje, ali je kasnije u korist stranaka počela da vrši veliki pritisak na organizatore, da njima manipuliše i da ih ponižava. Kako je opisala, Vojtehovski je bila izuzetno vezana za SZS i nastojala je da potisne izvorne organizatore: - Jedna od njenih ideja bila je da se zapali jelka ispred RTS, ona jelka od 83.000 evra. Mi smo rekli da je to previše radikalno. Tada su jaja predložili Janko Veselinović i Vojtehovski, a mi smo to dočekali spremni, jer smo već imali ideju da napravimo omaž devedesetim, da donesemo karton jaja da se "ispili istina ispred RTS".

Takođe, Anasonovićeva tvrdi da je ideja o blokadi Rektorata došla iz SZS, odnosno od Đilasovog operativca Stefana Pavlovića: - Ideja blokade Rektorata nije ideja samih studenata, iako smo mi pokrenuli temu lažnih diploma još u martu. Došla je od Stefana, a ja samo mogu da pretpostavim ko je njemu to predložio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track