OSUDE BRUTALNOG NAPADA NA SEKRETARA SNS: Deo opozicije poziva na linč uz najgadnije karakterizacije političara vlasti
Foto: Kurir

NAPAD U ZEMUNU

OSUDE BRUTALNOG NAPADA NA SEKRETARA SNS: Deo opozicije poziva na linč uz najgadnije karakterizacije političara vlasti

Politika -

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da napadači na Gavrila Kovačevića, člana Gradskog veća i sekretara Opštinskog odbora SNS, moraju da budu nađeni i kažnjeni, dodajući da je u toku kampanju dela opozicije koja obiluje pozivima na nasilje i linč uz najgadnije karakterizacije političara vlasti. .

- Moramo da dopustimo institucijama da rade svoj posao. Već mesecima imamo kampanju dela opozicije koja obiluje pozivima na nasilje i linč uz najgadnije karakterizacije političara vlasti. Tako se stvara klima u kojoj pre ili kasnije može doći do čina nasilja - kaže Vukoičićeva.

Poslanik SNS Aleksandar Marković osudio je napad na svog kolegu iz Gradskog veća i dodao da se za Kovačevića ne može vezati nijedna afera.

- Utvrdiće se da li je politički motivisan i nadamo se da u budućnosti više nikada neće doći do krvavih košulja i sličnih napada - rekao je Marković.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je Gavrila Kovačevića tokom dijagnostike koja je rađena u Urgentnom centru i konstatovao da je zadobio više ozbiljnih udaraca bejzbol palicom po glavi i telu. - Ovako kukavički i gnusan napad na oca dvoje dece je za najveću osudu. Očekujem od nadležnih državnih organa da što hitnije pronađu počinioce, ali i inspiratore ovog krivičnog dela - rekao je Lončar i dodao da je najvažnije da se Kovačeviću saniraju sve povrede i da se on što pre oporavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track