Najnovije vesti

SKANDAL! Nedeljnik NIN napravio naslovnu stranu s puškom uperenom u predsednika Vučića! ZGROŽENI I ČITAOCI!
Foto: Tanjug, Printscreen

Crtanje mete na čelo

SKANDAL! Nedeljnik NIN napravio naslovnu stranu s puškom uperenom u predsednika Vučića! ZGROŽENI I ČITAOCI!

Politika

Na naslovnoj strani novog izdanja nedeljnika NIN uperena je puška u predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Time se, navodi se u komentarima na društvenim mrežama, neskriveno crta meta na čelo predsedniku. 

Zbog ove skandalozne ilustracije u NIN, zgrozili su se čak i njihovi čitaoci, koji su na Tviteru počeli da ostavljaju komentare poput: "Povucite broj, spasite se bruke" i "Optuziće vas za želju za atentatom". 

Predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže za Kurir da uredništvo NIN treba da objasni ovu naslovu stranu. 

- Nije mi bilo prijatno kada sam video naslovnu stranu NIN. Dosta je šokantna. Nije uobičajemo da se na takav način tretira predsednik države. Uredništvo NIN bi moralo da objasni svoj postupak. Čini se da ne bi objavili takvu fotografiju da je neko drugi na mestu predsednika Srbije - rekao je Radomirović.   

foto: Zorana Jevtić

Predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić kaže za Kurir da nije tajna da se priželjkuje upravo to što je na naslovnoj strani. 

- Tome bi se najviše obradovali. Nije tajna da priželjkuju ono sto tom naslovnom stranom pokazuju. Razočarani činjenicom da je predsednik zdravstvene tegobe prebrodio, okreću su prvobitnom planu, a to je pozivanje na fizičku eliminaciju Vučića - kaže Glišić. 

Slobodan Georgiev, urednik u Birn, takođe je osudio ovakvu naslovnu stranu.

- Skandalozna naslovna strana kolege - napisao je i dodao da je ovo "nedopustivo".

Biljana Ivković Popović takođe je reagovala na Tviteru:

- Kako da tumačim da je jedan medij uperio snajpersku pušku u legalnog i legitimno izabranog predsednika Srbije? Naslovna strana se pažljivo bira i uvek nosi neku poruku! Ko priželjkuje likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića?

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...