VUČIĆ PORUČIO IZ KRAGUJEVCA: Neće niko ni u Vašingtonu, ni u Moskvi donositi odluke u ime Srbije!
Foto: Tanjug

otvorena kineska fabrika

VUČIĆ PORUČIO IZ KRAGUJEVCA: Neće niko ni u Vašingtonu, ni u Moskvi donositi odluke u ime Srbije!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić presekao je vrpcu u Kragujevcu, čime je otvorena kineska fabrika Yanfeng Automotive Interiors koja će proizvoditi komponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvodajča, kao što je Mercedes.

Predsednik Vučić je presekao vrpcu, dodavši da je upoznao osamnaestogodišnjaka Petara Obradovića kojem je ovo prvi posao i veruje da će napredovati.

"Hvala svima koji su uložili mnogo energije, truda i rada da bi se sve završilo na vreme", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je srećan zbog razvoja ekonomije, kao i padu nezaposlenosti, kao i da je Srbija na dobrom putu.

"U Kragujevcu ostaje da uradimo mnogo toga", rekao je Vučić.

foto: Tanjug

Na pitanje kako komentarišu kritike Pentagona zbog saradnje sa Rusijom, Vučić je rekao da pritisci i optužbe iz celog sveta dovoljno govori o ispravnosti i samostalnosti srpske politike.

"Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Moskvi, odluke donose građani Srbije. Vi pretite, a mi ćemo da radimo i gradimo. Uskoro idem u posetu Putinu, naše je da razgovaramo sa svima, poštujemo sve, ali uvek čuvamo interese naše zemlje.

Na pitanje novinara o naslovnici NIN-a, Vučić je rekao da je sve to prepisivanje i podseća na glasilo Milovana Brkića.

"Osećam se veoma dobro. Ovo nije prvi put, ovo je samo prepisano iz Tabloida, Milovana Brkića, kao i svi tekstovi, kao i kompletno delovanje političkih protivnika", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

Kako je rekao, on je na meti snajpera, jer neće da plaća reket mafijašima.

foto: Tanjug

"To je samo prepisivanje svih tekstova o namenskoj industriji i svemu što ste mogli u tom mafijaškom glasilu da vidite. To što je nekada bila talog politika i politika mulja neki bi danas da iznesu kao zvoju zvaničnu politiku", rekao je Vučić.

"Uvek ću se boriti i želim im da objavljuju što više takvih naslovnih strana, ali neka napadaju samo mene, nikog drugog. Vi uperite svaki snajper u mene, a ja ću se truditi da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove puteve", rekao je predsednik.

Na pitanje novinara o Fijatu, predsednik je rekao očekuje u narednom periodu važne vesti za Kragujevčane, ali je ponovio da Kragujevčani mogu uvek da računaju na podršku države toj kompaniji.

foto: Tanjug

"Svi u Kragujevcu prate njihova nova merdžovanja, spajanja sa velikim svetskim kompanijama i mi u narednom periodu očekujemo, nadam se, važne vesti i za Kragujevčane i našu zemlju u celini", rekao je Vučić.

Ali, ako ikada bude postavljeno pitanje dalje pomoći ili podrške države Srbije opstanku Fijata u Kragujevcu - na to svi ljudi u Fijatu i svi u Kragujevcu mogu da računaju, istakao je on.

"Naravno da o tome odlučuje italijanski vlasnik, ali ako bude zavisilo od toga koliko će pomoći odnosno subvencija država da ponudi - možete da računate da maksimalnu pomoć naše zemlje", poručio je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track