PREDSEDNIK SE ŠALI NA SVOJ RAČUN Napravio sam grešku! Snajper je finski a ne naš! Čestitam im na dobrom izboru snajpera!
Foto: Tanjug

ekskluzivno za kurir

PREDSEDNIK SE ŠALI NA SVOJ RAČUN Napravio sam grešku! Snajper je finski a ne naš! Čestitam im na dobrom izboru snajpera!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom otvaranja kisneske fabrike Yanfeng Automotive Interiors u Kragujevcu je poručio da je saglasan sa naslovnom stranom nedeljnika NIN iz nekoliko razloga. Jedan od njih je taj što je snajper koji je uperen u njega kvalitetna puška srpske proizvodnje, ali je ubrzo shvatio da je napravio lapsus.

- Izgleda da sam napravio grešku. Snajper je finski, srpska kompanija ga je izlagala na Sajmu naoružanja te 2017. godine, čestitam im na dobrom izboru snajpera - našalio se Vučić na svoj račun za Kurir.

foto: AP, Printscreen

Predsednik je dodao da je saglasan sa naslovnom stranom nedeljnika NIN i zbog toga što ona pokazuje kakva je "diktatura" u Srbiji.

Podsetimo, u prvobitnom izdanju nedeljnika NIN koji je danas pušten u prodaju na naslovnoj strani uperena je puška u predsednika Srbije Aleksandra Vučića! To je naišlo na oštru osudu javnosti, jer je u zemlji u kojoj je 2003. godine ubijen premije Zoran Đinđić ovako crtanje mete na čelu predsednika u najmanju ruku skandalozno. Ovaj postupak uredništva naišao je na osudu Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, medijskih udruženja, medijskih radnika ali i brojnih političara koji su u vlasti i opoziciji. Nakon burne reakcije javnosti, sporna naslovnica je povučena iz štampe, te je u prodaju poslat nedeljnik bez sramne fotografije uz izvinjenje izdavača.

Kurir.rs / Foto:Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track