BRATISLAV JUGOVIĆ: Uredništvo NIN je zloupotrebilo Suzanu Vasiljević i njenu dobronamernost prema svim medijima!
Foto: Printscreen/Youtube

Stav

BRATISLAV JUGOVIĆ: Uredništvo NIN je zloupotrebilo Suzanu Vasiljević i njenu dobronamernost prema svim medijima!

Politika -

Član Glavnog odbora SNS Bratislav Jugović kaže da je skandalozna naslovnica NIN dugo osmišljavana i davno pripremljena, ali da je čekala jedan važan detalj - a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list.

- Savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića. Uredništvo NIN-a je svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanju u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik - kaže Jugović.

foto: Beta/Dimitrije Goll, Printscreen

Svojim pojavljivanjem u NIN-u, dodaje on, stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom.

foto: Zorana Jevtić

- Svima je jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji. Suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima. Osoba koja je zbog ove naslovnice NIN-a najviše povređena je upravo Suzana Vasiljević. Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu - zaključuje Jugović.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track