BRNABIĆEVA TANJI FAJON: Naslovnica NIN je dobra referenca za razgovore o nedostatku slobode medija u Srbiji
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

reagovanje

BRNABIĆEVA TANJI FAJON: Naslovnica NIN je dobra referenca za razgovore o nedostatku slobode medija u Srbiji

Politika -

Premijerka Ana Branabić oglasila se danas na Tviteru povodom naslovne strane nedeljnika NIN, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispred cevi puške.

Ona je napisala, obraćajući se i evropskoj poslanici Tanji Fajon, da je naslovnica dobra referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji.

Brnabić je istakla da je ta naslovna strana NIN-a primer šta nije sloboda medija.

- Rerenca za svaki budući razgovor sa Tanjom Fajon i ostalim partnerima, pre svega iz EU, a onda i svima ostalima, o zaplašenim medijima i nedostatku slobode medija u Srbiji. Kao i o vladavini prava, demokratskom društvu i evropskim vrednostimam - navela je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Na to je tvitom reagovala evropska poslanica i šefica delegacije u Parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, Tanja Fajon koja je navela da se slaže da sloboda medija podrazumeva i neširenje nasilja, ali da i da se ne sme napraviti greška i reći da je to posledica slobode medija.

"Slažem se da sloboda medija podrazumeva i neširenje mržnje ili nasilja. Moramo, međutim, biti jasni: Važno je osuditi takvo neodgovorno novinarstvo, ali ne bismo smeli načiniti grešku i reći da je to posledica slobode medija", odgovorila je Fajon na tvit premijerke Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track